Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #3  
Gammal 2005-05-28, 16:07
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Souvlaki lamm eller gris?

Citat:
Ursprungligen postat av wognsen
Görs souvlaki på lamm eller gris?
Gris och kycklingsouvlaki är de vanligaste på tavernor. Men souvlaki görs på lite av varje. Jag har till exempel ätit svärdfisksouvlaki.

Lammkött i Grekland smakar sällan som lamm i Sverige, eftersom de vanligen slaktar dem när de är mindre än vad som görs här. Lammen i Sverige har ofta blivit så stora när de slaktas, att de fått fårsmak, och det är inte jag heller speciellt förtjust i. Men smaken av unglamm är verkligen gott. Om du bara har ätit lamm i Sverige kan det hända att du får en angenäm överaskning om du smakar till exempel grillade lammkotletter i Grekland.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT