![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Halloumi tycker jag blir bäst om man hettar upp pannan rejält,
slår sedan på en droppe olivolja och så i med osten och tar upp den i rätt ögonblick. Severas ENDAST med skivad tomat, lite peppar, olivolja och pressad citron över. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Halloumi äter vi ofta till ouzomezé och tillagar den på enklaste sätt genom att bara skiva upp den i skivor och därefter i ganska varm stekpanna. Bryn snabbt i olja och servera direkt. Supergott
![]() //Zanét ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Precis så gör vi också! Dvs hettar upp olja i stekpannan och steker gyllenbrun i het panna..Serverar med tomatsallad och lite pressad citron...MUMS!
Det är helt perfekt att ha ett, två paket hemma om man får oväntade gäster....eller helt plötsligt blir sugen på grekiskt... Förr gjorde jag alltid Saganaki av en ost som heter kefalo gravieri men nu letar jag inte efter den utan gör med halloumi istället... Lissi - som nog ska laga till lite till kvällen ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Tusen takk for hjelp! Prøvde en variant alla Admirala, med grønt og tomat.
![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Om man har någon annan hårdost hemma och vill pröva att steka den, kan man först pressa citron över osten och sidan mjöla den och steka i olivolja.
T.o.m med mozarellaost kan man steka så som annars gärna flyter ut i pannan. Osten håller ihop bättre om man pressar citron över innan mjölet. Gäller såklart även haloumi och saganaki. monica, som just satt i sig en souvlaki och en kaiser till, ni blev väl inte avundsjuka nu ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|