![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tänkte bara säga att jag har gjort risknäck och rischoklad i kväll, så nu minns jag lite bättre hur mycket det går av vårgårdariset
![]() Till den mängd knäcksmet som jag skrev använde jag bara knappt 1/3 påse och till en blockchoklad gick det ännu mindre, så jag hade nästan en halv påse kvar när det var klart. Det är bra att röra ner lite åt gången så man ser att smeten täcker alla ris, annars fastnar de ju inte ihop. Nu återstår bara det svåra problemet att låta bli dem så de finns kvar till jul. Gömma dem för ungdomarna klarar jag, men för mig själv.... ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Har gjort tre varianter med blockchoklad och Vårgårdaris, en laddning i varje färg. Ingredienserna till Mozartkulorna är inhandlade, så egentligen är det väl bara att börja rulla... ![]() // Helén- som blev mycket irriterad i kväll för att jag glömt köpa saffran, så det blev inga lussekatter gjorda. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Är vårgårdaris som rispuffar?
Katerina |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag vet inte, Vårgårdaris heter Vårgårdaris, det är fluffigt, väger nästan inte någonting, smakar absolut ingenting. Säljs i påsar, du finner det tillsammans med flingor, müsli o.dyl.
Heter rispuffar rispuffar? // Helén |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Det måste vara såna. Synd för jag kan inte hitta såna här.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
En annan variant som är jättett, är att krossa cornflakes lite försiktigt och röra ner i blockchokladen. Jag gjorde tidigare dessa med gamla modellen av K-Special, (de små conrflakesen) men de finns inte i Sverige längre.
// Helén |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Cornflakes har vi i alla fall.
![]() Rispuffar var namnet då när jag var liten(jag är 32 nu). Eller så kallade vi det så. Det såldes i paket som cornflakes säljs. Är det någon som kommer ihåg? Men i alla fall så åt vi det med fil... Vad äckligt nu när jag tänker efter. ![]() Katerina ![]() Senast redigerad av Agapi den 2006-12-08 klockan 11:14. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror det du kallar rispuffar är detsamma som vårgårdaris. De är helt vita och frigolitaktiga. Så vitt jag minns har de alltid sålts i påsar och tillverkas i alla fall numer av AXA.
Kellogs har något som säljs i paket och heter RiceKrispies. De är rostade och lite gulaktiga i färgen samt krispiga. Det blir säkert gott att göra rischoklad av sånna också. Risknäck är jag mer tveksam till, fast iosf, varför inte..?! Hellen, i recept med den gamla sortens K-special kan man antingen använda CornFlakes som du gör eller RiceKrispies. Då blir godiset/kakorna lite "mjukare" och inte så kantiga som med Corn Flakes. Rice Krispies tar jag till exempel när jag gör Snickers. Receptet på de rysligt goda kaloribomberna vill väl ingen ha ? ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Så här säljs Vårgårda rostat ris:
![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Jag får nog ta och åka till någon storstad och leta i ett större supermarket. Typ Ioannina eller Igoumenitsa.
Jo det där är rispuffar ![]() Agapi ![]() Senast redigerad av Agapi den 2006-12-08 klockan 13:31. |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Agapi,
Rispuffar som även jag kallar det... ![]() Camilla Senast redigerad av inkfish den 2006-12-09 klockan 17:54. Anledning: långt citat |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Gud vad gott allt låter! Har själv en sambo som är allergisk mot nästan allt vad nötter heter, men jag brukar göra vit ischoklad som smakar helt gudomligt och riktigt smälter i munnen!
100 gram vit choklad 50 gram smör ev. 2 msk rom (jag brukar dock använda en likör som heter Smörkola) självklart kan man byta ut "spriten" mot annat smått och gott ![]() Smält smöret, bryt sönder chokladen då smöret är smält och rör tills chokladen smält. Häll i likören, smeten kan se ut att skära sig när man gör detta men fortsätter man bara vispa/röra så blir den slät igen! Sedan är det bara att hälla upp i ischokladformar och in i kylskåpet! |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Ett annat tips, som är väldigt gott (och sött
![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|