![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Låter som halva gjord på sesam tycker jag. /Ulrika |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Den kan även vara kryddad på flera olika sätt och socker samt honungsmängden varierar. Den jag hittat i Sverige är ofta gjord på sesamfrön men i Grekland har jag smakat båda sorterna.
Eva |
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Agda |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Halvá har jag ätit flera gånger, både den mjuka och hårda och det är jättegott tycker jag.
Prova att skiva både hård halvá och äpple i tunna skivor. Lägg sedan äppelskivorna på en tallrik eller aluminiumfolie och lägg sedan halvá ovanpå. Kan grädds i såväl mikrougn som vanlig ugn. Låt halván smälta ner aningen och sedan är det bara att strö över lite kanel och avnjuta det hela antingen som det är eller tillsammans med glass. Supergott ![]() //Zanét ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Halva anvands har i grekland vid fastetider och ats har hos oss(Ipiros) tillsammans med brod. Kan latas som en konstig kombination. Jag och barnen ater helst bara halva utan br;d. Synd bara att det ar sa mycket fett i.
Katerina |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|