![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Precis hemkommen från Pigadia kan jag lämna några tips.
Stanna inte på stranden i Pigadia utan ta bussen från busstationen till Ammopi(en av våra favvostränder), bussen går 9:30 och kostar 1,30 Euro. Retur till Pigadia kl 16.30. Resan tar 10min. Båtutflykt till tre stränder, underbar tur. Badstopp med dopp direkt från båten. Samt ett längre stopp, några timmar, på Apella med barbeque. Båten avgår från hamnen kl 9:30. Apella, underbar strand, den oxå. Vår absoluta favorit taverna är Mike´s, ligger i en gränd ner mot hamnen. En av de två ägarna är helt otrolig, en riktig supersäljare men med glimten i ögat, han kan sälja på vem som helst vad som helst. Maten superb, homemade zucciniballs, är ett måste. Och som sagt super trevlig service. Vi är helt sålda på Karpathos, tyckte ön var vacker, vattnet otroligt klart och fint, sträderna (som sagt) underbara, trevliga människor, god mat. Lagom storlek. Kändes lite smådyr för att vara Grekland ? Vi var på Thassos förra maj/juni och där var det betydligt billigare om man jämför Mythos och Tsatziki indexet ![]() Ha en underbar semester, vi längtar redan tillbaka - kom hem igår... // Myran |
#2
|
|||
|
|||
![]()
...lite kompletterande uppgifter beträffande Mike´s restaurant, som faktiskt ligger på Ulof Palme street, mellan huvudgatan Dimokratias och Acropolis,denna kärnpunkt för oss skandinaver..
![]() Hursomhelst, fabbo Mike har efter ca 27 år sålt stället till Minas och Manolis,två välkända figurer/filurer i Karpathos restaurant/taverna/uteliv. Dessa spjuvrar/goa göbbar haver med pietet och varsamhet piffat upp stället och enligt mina lokala uppgiftslämnare är det mycket folk där för jämnan.... ![]() Det ligger tre tavernor prexxist breve varann dessutom, och enligt ryktet inkom det en anmälan(anonym) till polisen att Mike´s hade för många stolar ute, men vid kontroll visade det sig att dom hade ca 20 st MINDRE ute än dom har licens för.... Som kuriosum kan nämnas att Minas och Sophia, innehavarna av Garden Villa, tillsammans me nån annan drev Mike´s några år på nittitalet... Gack dit å kolla om ni har vägarna förbi !! Mikke p.s jo,visst, Ulof e stavat me U...d.s |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det såg ut att vara mycket folk där när jag var nere men det är nog inte så konstigt, de har ju behållit Mikes namn och han drog många turister. Jag åt där inte så jag kan inte säga nåt om maten. Men jag undrar om jag inte såg att de utökat menyn med pizza. En annan restaurang vars meny verkar ändra kurs lite är Pelagos. De blir mer internationella och hade nu både t-bone steak, lax med dillsås och chicken orientale som "kvällens special". Åtminstone var det min uppfattning att det var mer sånt nu. Musiken håller lika hög klass som vanligt, i synnerhet när det är greker i publiken eller kompisar som gästspelar med Xronis och Flourios. En extra bouzoukispelare, en dragspelare och en kille med trumma skapade grymt sväng ett par kvällar när jag var nere. Och en kväll var där också en fantastisk lyraspelare, en Kostas som enligt Xronis kommer från Karpathos men har bott länge i USA. Jag har aldrig hört så varm och fyllig ton från en lyra förut, han var underbar. Fortfarande är det inte mattvång, den som vill hoppa t-bensteken kan göra det och bara ta nåt att dricka. Vilket är ett generöst erbjudande med tanke på vilken kvalitet det är på musiken. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
....som ett komplement till Inkfish´s fylliga beskrivning av Pelagos kan nämnas att jag skickat ner till kocken därstädes, Elias, tre st böcker om enbart såser(på hans begäran).Den fjärde(ny&tjock), tog jag me mej när jag var nere i våras(22.4-6.5) Möjligen kan det märkas på maten, vad vet jag......
![]() Dessutom finnes numera nya, fina trästolar av gammalt, gott,grekiskt tavernasnitt, d.v.s av trä, med sits av nån sorts bast. Dom är vackert blålaserade med dubbla stag under sitsen. Ett lyft jämfört med dom svarta järn/rörstolarna som jag stod och svetsade på då och deau... Enligt Andreas Diakidis(Zephyros Village), som enligt egen utsago har jobbat som kassör på Pelagos några timmar varje kväll, så är det väldig fart därstädes.Nu i månadsskiftet ankommer dessutom Manolis yngste son, Dimitris,från Rhodos, och inträder som servitör. Mikke |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Hoppas det var en bra såsbok för det verkar kunna vara det mest komplicerade av allt. Personligen avskyr jag en massa konstiga såser som tillagas på halv eller helfabrikat och en bra sås bör lagas från grunden. För mig är det ok att använda buljong som förstärkning men där går gränsen. Vitt vin, rött vin, lime, citron, grönsaker, lök, kryddor och steksky kan man göra mycket gott av. Sojan bör också vara av bra kvalite.
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
okidoki,
tack för alla tips, nu är vi på plats sedan en vecka! det är nästan vindstilla och 37 grader. trevlig sommar till alla! |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Tycker dom skall laga Grekisk mat på Pelagos
![]() Får höra med dotteren hur det är med den saken för tillfället ![]() Fast jag skall ju inte äta där på ett tag,men ändå ![]() Riitta ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Jodå Riitta, det fanns grekisk mat också.
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Så bra då
![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|