![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
....som ett komplement till Inkfish´s fylliga beskrivning av Pelagos kan nämnas att jag skickat ner till kocken därstädes, Elias, tre st böcker om enbart såser(på hans begäran).Den fjärde(ny&tjock), tog jag me mej när jag var nere i våras(22.4-6.5) Möjligen kan det märkas på maten, vad vet jag......
Hoppas kan man ju alltid......Dessutom finnes numera nya, fina trästolar av gammalt, gott,grekiskt tavernasnitt, d.v.s av trä, med sits av nån sorts bast. Dom är vackert blålaserade med dubbla stag under sitsen. Ett lyft jämfört med dom svarta järn/rörstolarna som jag stod och svetsade på då och deau... Enligt Andreas Diakidis(Zephyros Village), som enligt egen utsago har jobbat som kassör på Pelagos några timmar varje kväll, så är det väldig fart därstädes.Nu i månadsskiftet ankommer dessutom Manolis yngste son, Dimitris,från Rhodos, och inträder som servitör. Mikke |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Hoppas det var en bra såsbok för det verkar kunna vara det mest komplicerade av allt. Personligen avskyr jag en massa konstiga såser som tillagas på halv eller helfabrikat och en bra sås bör lagas från grunden. För mig är det ok att använda buljong som förstärkning men där går gränsen. Vitt vin, rött vin, lime, citron, grönsaker, lök, kryddor och steksky kan man göra mycket gott av. Sojan bör också vara av bra kvalite.
Eva |
|
#3
|
||||
|
||||
|
okidoki,
tack för alla tips, nu är vi på plats sedan en vecka! det är nästan vindstilla och 37 grader. trevlig sommar till alla! |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Tycker dom skall laga Grekisk mat på Pelagos
![]() Får höra med dotteren hur det är med den saken för tillfället ![]() Fast jag skall ju inte äta där på ett tag,men ändå ![]() Riitta
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Jodå Riitta, det fanns grekisk mat också.
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Så bra då
Riitta
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|