Resebrev från Patmos & Samos |
© Text & bild: Hasse |
Fredag 26/6 I kväll ska vi göra repris på Loukas, först dock
en sväng på stan för att bara glo. Det går sin gilla
gång, det är ju ingen större yta det vi kan kalla centrum.
På Loukas är det mycket sparsamt med gäster. Bland mezerätterna
på menyn finns något som heter "cucurbit" och "cucurbit
balls" vilket skapar bryderier för oss. Vi frågar och
svaret är zucchini resp. zucchinibollar. (kollar nu flera månader
efteråt på Google - det är samlingsnamn för släktet
squash/pumpa helt enkelt). Jag beställer cucurbit, Bettan väljer
boiled greens som i all enkelhet är mangold kokat i vatten och olja.
Väldigt gott, vi plockar som alltid från varandras tallrikar.
Min kaninstifado sedan, är himla bra, Bettans moussaka är dock
lite bränd i botten. Knappt godkänd tycker hon. Rosévinet
från CAIR på Rhodos är tämligen opersonligt. Alla
andra gäster försvinner före oss, vi är de enda kvar
kl. 22.30 men ett sällskap som ska ha födelsedagsfest är
på väg berättar personalen. Efter sökande efter fatöl
någonstans ger vi upp det och sätter oss åter på
Arion som verkar pulsera närhelst man kommer dit. En flask-Mythos
för mig och italienskt kaffe innehållande Amaretto för
Bettan. Långsamma promenaden tillbaka till hotellet ger ännu
en gång känslan av att stan dör ungefär vid midnatt.
Vi minns inte var vi tidigare upplevt ett sådant lugn i Grekland
som här? Den sista uteplatsölen denna första vecka är
tyska Krombacher Weizen (vete) som är kanongod! |
|
HEM |
SÖK |
FORUM |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
BOKA BÅTBILJETT |
BOKA HYRBIL |
© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera |