Iraklia - hamnen

Hamnen på Iraklia.

Dag 96. Sista dagen på Iraklia höll vi oss hemma i hamnbyn. Gick runt och fotograferade, läste, spelade tavli, skrev och pratade med Anna som har Annas Rooms. Vi kände det som att hon var bekymrad för ön, den hade på något vis stannat i utvecklingen. Något vi bara kunde hålla med om, trots vår korta vistelse. Det kändes därför extra sorgligt att åka därifrån. Hur skulle det då inte vara på Schinoussa som var vårt näst mål undrade vi.

Vi åkte till Schinoussa med Express Skopelitis. Vi hann nätt och jämt sätta oss innan i var framme. Femton minuter tog överresan. Schinoussa var till skillnad mot Iraklia inte sig likt. Skillnaden mot förr var påfallande. Främst när det gäller tavernorna. Så god mat som vi fick på Schinoussa hade vi inte fått tidigare under resan. En skarp kontrast från förra besöket då maten på en av tavernorna var så äcklig att vi la pengar på bordet och smet därifrån. Samma taverna har lyft sig, ända till stjärnorna. Vi talar om Taverna Pothiti. Idag heter den Kira Pothiti och drivs av ena sonen till Pothiti.

När vi installerat oss på rummet gick vi en runda i byn, satte oss på huvudgatan och tog en öl, och höll på att bli överkörda av en åsna. Om det kan ni läsa här...

 « Föregående bild | Startsidan | Nästa bild »

 

Rum med utsikt » | Inget bloggande denna dag | Iraklia på Kalimera »
Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!