Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Om Kalimera Grekland

Om Kalimera. Din guide till Grekland och den grekiska övärlden.

Kalimera startade som ett hobbyprojekt våren 1997, och har allt sedan dess utvecklats till en greklandsportal av mycket hög kvalitet. Idag är Kalimera Skandinaviens i särklass största webbplats om Grekland och den grekiska övärlden och den självklara samlingsplatsen för många greklandsresenärer. Kalimera är faktiskt en av världens största sajter om man ser till innehåll och bilder.

 

Information about Kalimera in English

 

Logga. Kalimera.

 

Läsarna kommer från hela Skandinavien, främst från Sverige, men även från Norge, Finland och Danmark. Antal besökare skiftar beroende på årstid. Flest är det under tiden februari till oktober, med den absoluta toppen mellan maj och september. I juni 2023 hade Kalimera 101 508 unika besökare.

 

Den 15 maj 2024 fyllde Kalimera 27 år! Hurra!


Läs om hur Kalimera startade här »

 

Jag som huvudsakligen sköter Kalimera heter Janne Eklund och jag bor i Karlskrona. Tidigare bodde jag i Stockholm, men tröttnade på stressen i storstaden och flyttade till lugnet på en liten ö.

 

Janne Eklund. Kalimera Grekland.

Janne. Bilden är tagen i Milia på Kreta.

 

Jag reste till Grekland första gången 1979 och har allt sedan dess varit Grekland trogen. Min hustru Camilla hjälper mig med Kalimera. Hon har många funktioner, bland annat hjälper hon till med research, som fotograf och som bollplank.

 

Camilla Eklund. Kalimera. Grekland.

Camilla. Bilden är tagen i Faros på Sifnos.
Genom åren har det blivit drygt 60 resor till Grekland, under tiden har jag och Camilla hunnit med att besöka 65 öar, självklart har vi även varit mycket i Aten. Vi har även varit en del på grekiska fastlandet, bland annat i Parga, Zagoria, Metsovo, Meteora och på Peloponnesos. De senaste resorna gick till Kreta, Samos, Agathonissi, Lipsi, Tilos och Rhodos, samt till Pylos, Koroni och Kardamyli på Peloponessos.

År 2007 uppfyllde vi en gammal dröm att stanna länge i Grekland. Vi lämnade Sverige i maj och kom hem i november. Sex underbara månader i Grekland! Under resan besökte vi 31 öar, och Aten.

Om den resan kan du läsa om här »

 

Kalimera Janne. Grekland.

En yngre Janne med gammal Kalimera-tröja på Honeymoon BeachSantorini

 

Utöver att skriva om Grekland på Kalimera har jag skrivit reportage om Grekland i Aftonbladets resebilaga RESA, och i Expressens resbilaga Allt om Resor. Jag har även skrivit för den "gamla" resetidningen Allt om Resor. Tidigare medverkade både jag och Camilla som medförfattare till guideboken "Ö-luffa i Grekland" som då gavs ut av Willma Guides.

 

Resetidningar om Grekland som Kalimera har skrivit resereportage i.

Ett urval av alla reportage som jag har skrivit i olika tidningar.


Läs om när vi jobbade för Willma Guides här »

 

Förutom massor med information och bilder om Grekland på Kalimera säljer vi fylliga E-guider om många grekiska öar. I skrivande stund erbjuder vi E-guider om 34 resmål i Grekland, mest från öarna, men även från Parga på fastlandet.

Så varför köpa en dyr guidebok om du bara ska besöka en eller två öar? Våra E-guider är dessutom billiga och kostar mindre än en grekisk sallad.

 

Beställ E-guider här »


Självklart finns vi även på Facebook och på Instagram. Vi har två sidor på Facebook, en sida där jag skriver om Grekland och lägger ut bilder, samt en sida där jag tillsammans med medlemmarna diskuterar Grekland, tipsar om Grekland och lägger ut massor med bilder. Gilla oss på Facebook och följ oss på Instagram så missar du ingenting.

Forum Kalimera Grekland på Facebook »

Kalimera Grekland på Instagram »

 

Vi har även en sida om Grekland på engelska som heter Kalispera, en sida med massor med bilder från Grekland som heter Picturesfromgreece, samt en hemsida om Amorgos.

 

Därför älskar Kalimera Grekland .

 

Vi svarar gärna på frågor om Grekland, även om det kan ta lite tid innan du får svar. Du kan även ställa frågor i vårt forum, och på vår Facebooksida Forum Kalimera Grekland.

Vänligen
Janne Eklund
----------------------------------------------
Kalimera
Arkitektgatan 8
371 38 Karlskrona
+46 70-3743282
E-post: info(at)kalimera.se

Stöd Kalimera »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera