Kalimera Grekland Sifnos.

Faros på Sifnos

Min absoluta favoritby på Sifnos är lilla Faros som ligger cirka 6 kilometer sydost om Apollonia. Anledningen till mitt gillande är den fantastiska stillheten, rofullheten och den vilsamma utsikten över havet.

 

Faros. Sifnos.

Mysiga lilla Faros.

 

Faros är den stressade storstadsbons ultimata reträttplats. När man åker därifrån (med stor sorg i hjärtat förstås) är alla krafter återhämtade och man känner sig redo för det vardagliga livet igen. Det finns inte mycket att göra, den ena dagen är den andra lik, så är du rastlös av dig kommer du att uppleva Faros som alldeles för lugnt.

Det är ingen stor by, snarare ett mysigt och charmfullt litet fiskeläge. Här finns ytterst få gator och därför är delar av byn helt fri från motorfordon. De ljud som hörs kommer i regel från djurvärlden: tuppar, åsnor och getter, samt ljuden från tuffandet fiskebåtar på väg ut för att lägga eller vittja nät.

 

Stränder i Faros på Sifnos.

En av tre stränder i Faros, om man räknar med Fasolou beach.

 

Trots att det är en så liten by finns det mesta man behöver: minimarket, tavernor, kaféer, barer, pensionat och två barnvänliga stränder. Och allt Och allt ligger så att säga "runt hörnet".


Faros är uppdelat i två delar, den ena delen är den där bussen stannar, och den andra ligger mellan två barnvänliga stränder. Om du går upp i gränden ungefär vid busshållsplatsen kommer du till Fasolou beach. Där finns en taverna. Fortsätter du en liten bit till når du strax den fina kyrkan Stavros. Den 13 september varje år är det stor fest vid kyrkan. Missa inte om du är i krokarna.

 

Ouzeria Faros. Sifnos.

Ouzeria Faros, en av tavernorna i Faros.

 

Själv lever jag mitt Farosliv i den andra bydelen, den som ligger på klippan mellan stränderna. Där ligger Aperanto, som är ett av mina favoritpensionat, där äter jag mina middagar på Ouzeria Faros, och där badar jag på den lilla stranden till höger om klippan.

Om jag skulle tröttna på den stranden går jag bara stigen bort mot Apokofto beach, eller till badklipporna vid klostret Chrisopigi. Det tar cirka 20 minuter att gå den vackra stigen längs bergsryggen bort till Apokofto beach. På vägen dit passerar man några husruiner och en gammal pir, de är minnen från den tid när gruvdriften var igång och järnmalm skeppades ut från piren som går ut i vattnet.

 

Faros. Sifnos. Stränder.

Vy över underbara Faros med de båda stränderna i byn.

 

HOTELL & PENSIONAT I FAROS

För att vara en så liten by finns det förhållandevis många pensionat. Vi bor alltid på Aperanto. Pensionatet är i två våningar, fem rum på markplan och fyra en trappa upp. Rummen på markplan har varsin uteplats och rummen uppe har balkong. Utsikten över havet är alldeles underbar.

Boka Aperanto här »

Boka andra hotell i Faros här »


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera