Kalimera Grekland Sifnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Sifnos

Det går ingen charter från Sverige, och inte från något annat land heller så vitt jag känner till. Troligen beror det på att båttransfern är lite väl lång för att charterbolagen skulle våga satsa på Sifnos. Om det hade funnits en flygplats på ön så hade turismen sett helt annorlunda ut, kanske som på Paros och Naxos. Trots avsaknad av charter och flygplats är det mycket smidigt att resa hit.

FLYGSTOL

Enklast är att flyga till Aten och fortsätta med båt från Pireus som har mycket bra båtförbindelse med Sifnos. Näst bästa alternativ är att flyga till Santorini och vidare med båt därifrån. Flyg till Mykonos funkar också, men räkna inte med lika bra båtförbindelser därifrån. Till Aten kan du flyga med bland annat Aegean, Norwegian och SAS direkt från Sverige. Till Santorini flyger du med Apollo eller Aegean.

 

Speedrunner 4 i hamnen Kamares på Sifnos.

Speedrunner 4 i hamnen på Sifnos.

 

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplats finns på Milos.
BÅT

Sifnos har mycket bra båtförbindelse med grannöarna Serifos och Milos, samt med Atens hamnstad Pireus. Däremot trafikeras inte öarna i mellersta och östra Kykladerna lika ofta. Tyvärr trafikerar inte Blue Star Ferries västra Kykladerna, hoppas att de börjar göra det för Blue Star har de bästa färjorna i Grekland.

 

Hamnen i Kamares på Sifnos västra Kykladerna.

Hamnen i Kamares.

 

Från Pireus går det vanliga färjor och snabba katamaraner varje dag under högsäsong. Resan till Sifnos tar mellan 2½ och 3½ timmar med katamaran (Speedrunner eller Superjet), och cirka 6 timmar med färja Adamantios Korais.

 

Båttidtabell för Sifnos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa till Grekland »


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera