Kalimera Grekland Sifnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Sifnos

Om du vill lära känna Sifnos själ på allvar bör du ge dig ut på en vandring, många av de gamla åsnestigarna finns nämligen kvar i ursprungligt skick. Sifnos är en lämplig ö om man inte provat på att vandra tidigare, vilket jag tycker man ska göra när man är i Grekland. Det finns så mycket att upptäcka när man vandrar, små detaljer och möten man annars missar.

 

Vandra på Sifnos i Grekland.

Många reser till Sifnos för att vandra.

 

Prova gärna den vandring som går från Apollonia till Apokofto beach. Vandringen är enkel och går längs gamla åsnestigar (monopatis), inga motorfordon som stör, bara bäande getter och skriande åsnor. När du kommer fram till Apokofto slänger du dig i havet och belönar dig sedan med en kall öl på någon av tavernorna. Kan inte bli bättre.

Min absoluta favoritvandring är den som går mellan Faros och Kastro. För den vana vandraren kan jag rekommendera den som slutar 695 meter över havet på toppen av berget Profitis Elias ovanför Kamares. Där finns ett kloster med samma namn. Utsikten är bedövande.

 

Vandra mellan Faros och Kastro på Sifnos.

På vandring till Faros längs gamla åsnestigar
Om du ska vandra på Sifnos kan jag rekommendera Anavasis blå karta (1:25.000), som beskriver åtta vandringar på ön. Terrain maps är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har en karta över Sifnos med en upplösning på 1:20 000, och innehåller tretton vandringar. Båda kartorna finns att köpa på plats.

 

Vandra på Sifnos i Grekland.

Många av de gamla åsnestigarna finns kvar. Denna led går mellan Faros och Kastro.

 

Jag kan även rekommendera vandringsboken Santorini, Sifnos, western and Southern Cyklades av Dieter Graf. I boken beskrivs tolv vandringar på Sifnos i detalj.

Läs mer om vandringar på Sifnos på www.sifnostrails.com


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera