Platys Gialos på Sifnos

Om Sifnos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Platys Gialos är Sifnos största turistort och ligger cirka 8 kilometer från Apollonia. Om du bor i Faros går du hit på en timme. Den mycket vackra vandringen går via stranden Apokofto och klostret Chrisopigi. Vyn över bukten, stranden och själva byn är förföriskt inbjudande. De små fiskebåtarna långt där nere ser ut som om de svävar i luften. Jag kan försäkra dig att din kamera kommer att gå varm när du står ovanför Platys Gialos.

Jag tycker att Platys Gialos skiljer sig från öns andra byar. Det märks att det är en turistort som byggts upp på senare tid, till skillnad mot exempelvis Faros och Vathy som har utvecklats långsamt.

Att det är öns mest exploaterade turistort beror på att öns längsta strand finns här, den är cirka 1 ½ kilometer lång och sträcker sig längs hela bukten. Det är en mycket bra strand som består av pulverfin ljusbrun sand. (När jag skriver exploaterad ska du inte se stora öar som Kos och Rhodos framför dig, vi är trots allt på Sifnos.)

Ovanför stranden finns det mesta man kan tänka sig när det gäller faciliteter: affärer, tavernor, kaféer, barer, keramikverkstäder, pensionat och hotell. Om det hade gått charter till Sifnos skulle Platys Gialos vara den ort som svalt flest turister.

Stranden i Platys Gialos.

Stranden i Platys Gialos åt ena hållet.


Platys Gialos beach. Sifnos.

Stranden i Platys Gialos åt andra hållet.


Vy över Platys Gialos.

Vy över Platys Gialos.

Platys Gialos är den ort på Sifnos som har störst utbud på hotell och pensionat. Jag har tyvärr inga tips att ge, så jag länkar till booking.com där det finns mängder med boendealterativ.

Boka hotell i Platys Gialos här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera