![]() |
Spaghetti med rödbetssallad och feta
Detta hade vi så sent som igår.
4 portioner Tid: 20 minuter (se nedan) 280 g spaghetti 6-8 färska rödbetor 1 rödlök 1 knippe persilja 75 g tärnad fetaost (vi tar en förpackning) DRESSING: 1 msk senap 2 msk vinäger 1 tsk salt 1 tsk socker 3 msk olivolja Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning. Skölj, borsta och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter (räcker inte, vi kokar 50-60 minuter). Spola rödbetorna snabbt under kallt vatten. Skala och strimla rödlök. Skölj och jacka persilja fint. Lägg rödbetor, rödlök, persilja och fetaost i en bunke. Blanda senap, vinäger, salt, socker och olivolja till dressingen. Vänd ner dressingen i rödbetsblandningen. Lägg upp spaghettin på tallrikar, fördela rödbetssalladen ovanpå. Servera med brytbröd. /pawik |
Sv: Spaghetti med rödbetssallad och feta
Låter jättegott! Ska provas vid tillfälle.
/Eva |
Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT