Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #8  
Gammal 2024-06-14, 06:36
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 830
Standard Sv: Ny grekisk kokbok

Citat:
Ursprungligen postat av Alala Visa inlägg
På tal om Fedons recept så lade en Monica här på Kalimera in ett recept på "Fedons kyckling med ungsbakad citronpotatis". Det var ett antal år sedan och jag printade ut receptet och lagar den alltid då och då. Blir väldigt gott! Så jag tackar Monica som tyvärr inte tycks vara aktiv här längre.

Getpinglan, har du något favoritrecept från Fedons bok?


/ Anne
Kul med Kalymnos- Monicas recept. Jag saknar henne också här?!

Det jag omedelbart tänker på är Fedons recept med gigantes, alltså stora vita bönor. Som jag gör i en modifierad "snabbmatsversion" som går på nolltid. Det som är det fiffiga numera att färdigkokta bönor går att köpa, och jag brukar således ha bl a stora vita bönor i tetrapack hemma. Bönorna gifter sig fint med dill och koriander, vitlök och krossade tomater. Servera med ris och middagen är klar efter några minuters puttrande.

Finns fler fina recept i Fedons grekiska förstås på traditionella rätter som moussaka m m som man kan göra en aning "lättare" om man vill. Det som är så härligt med boken är ju det stora formatet och bilderna och det grekiska språket som han införlivar i alla rätternas originalnamn på grekiska, kanske en historia bakom osv. Hans grekiska bakgrund och också det hälsosamma perspektivet som läkare ger en extra dimension tycker jag. 🥦🫒🥬🫑🥑🍋🍉

/Getpinglan
🐐🔔
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT