Citat:
Ursprungligen postat av Annki
Ja, visst är kikärtsplättarna på Tropicana fantastiskt goda Lisbeth! Har du sett att jag har ett foto på dem i mitt fotoresebrev från Tilos?
I boken "Susanne Ljungs guide till det goda Grekland" finns ett recept på just dessa, här kommer det:
Revidhokeftedes enl. Irini på Taverna Tropicana på Tilos.
250 g. torkade kikärtor
1 gul lök
1 knippe färsk basilika
1 knippe färsk mynta
lite oregano
1/2 dl. dill
1/2 dl. persilja
1 tomat
1 grön paprika
salt, peppar
2-2,5 dl. vetemjöl
1 ägg
1,5-2,5 dl. vatten
Blötlägg kikärtorna minst 12 timmar (eller använd färdigkokta på burk). Finhacka kikärtor, lök, färska kryddor, tomat och paprika.
Knäck i äggen. Blanda med vetemjöl och vatten tills det blir en pastaliknande smet. Krydda med salt och peppar. Forma till små plättar. Stek dem i olivolja ca. 3-4 minuter. Servera genast.
Ann-Kristin 
|
Härligt recept, Det får testas! (Precis hemkommen från Samos där vi testade ett antal olika revithokeftedes!)