![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Ja, visst är kikärtsplättarna på Tropicana fantastiskt goda Lisbeth! Har du sett att jag har ett foto på dem i mitt fotoresebrev från Tilos?
I boken "Susanne Ljungs guide till det goda Grekland" finns ett recept på just dessa, här kommer det: Revidhokeftedes enl. Irini på Taverna Tropicana på Tilos. 250 g. torkade kikärtor 1 gul lök 1 knippe färsk basilika 1 knippe färsk mynta lite oregano 1/2 dl. dill 1/2 dl. persilja 1 tomat 1 grön paprika salt, peppar 2-2,5 dl. vetemjöl 1 ägg 1,5-2,5 dl. vatten Blötlägg kikärtorna minst 12 timmar (eller använd färdigkokta på burk). Finhacka kikärtor, lök, färska kryddor, tomat och paprika. Knäck i äggen. Blanda med vetemjöl och vatten tills det blir en pastaliknande smet. Krydda med salt och peppar. Forma till små plättar. Stek dem i olivolja ca. 3-4 minuter. Servera genast. Ann-Kristin ![]() |
|
|