Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kreta

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-11-30, 16:31
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Citat:
Ursprungligen postat av Arne Visa inlägg
Recept? Jag kan tänka mig att efterfrågade recept på grillad bläckfisk finnes att hämta på närmaste däckverkstad där man vulkaniserar gamla bildäck. Doften förmenas vara densamma, konsistensen likaså.

Häpp!

Arne
Nu råkar det ju vara så här Arne, att bläckfisken inte är grillad, men om det nu är så, att du efterfrågar recept på gummiverkstäder, så förstår jag din kommentar, men ett råd är att inte fortsätta leta recept på vulkaniseringsverkstäder. Livet blir inte så segt då!!!!!!!!!!!!!! Häpp!!!!
Jag har träffat alltför många "turister" här nere med samma inställning som din tills de får äta en riktigt förberedd och tillagad åttaarmad bläckfisk.
No hard feelings though, smaken är ju som bekant som baken tudelad.
lars
Kriti stin kardia mou
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-11-30, 17:00
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Herodetos; Blckfisk, det är Djävulens föda!

Eller för att travestera lokal fiskare på Fourni; "När turisterna har lämnat ön, då finnes ingen som missaktar blckfisk enär det är den enda föda vi har att tillgå vintertid."...

Arne
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-11-30, 18:06
JohnSs avatar
JohnS JohnS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Ryfylke, Norge
Inlägg: 804
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Grillet xtopodi er det ultimate tilbehør til ouzo, muligens er sardheles pastes i nesten samme klasse......

Mener nå jeg........
Svara med citat
  #4  
Gammal 2011-11-30, 18:09
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Herodetos vem var det? Jo jag vet, men han levde nån gång 400 - 500 år före Kristus och han trodde tydligen på Djävlar. Det har ju hänt lite sen dess.
Fiskaren på Fourni kan jag förstå. Han missaktade i alla fall inte bläckfisken, tvärt om. Hade han kommit från Kreta hade han nog inte uttryckt sig så, enär här finns mycket annat att tillgå som omväxling i dieten.
lars
Kriti stin kardia mou
Svara med citat
  #5  
Gammal 2011-11-30, 18:21
pollebosse pollebosse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2010
Ort: Karlshamn
Inlägg: 602
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Lars, för min del är intresset hur din utsökta fisk är tillagad, berättar du eller skall det förbli en hemlighet ett tag?
Hälsar Paul
Svara med citat
  #6  
Gammal 2011-11-30, 18:30
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Ja, ja, kan vi få ett bra tips? Jag har en stor bit djupfryst bläckfisk, det var en femkilosbamse som vi delade med oss av till släkten. Den sista biten har alltså blivit liggande och nu vill jag pröva något nytt. Brukar koka den med lök, stifado, men prövar gärna andra sätt.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2011-11-30, 21:24
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Jag är ingen bläckfisk fantast även om jag inte är på Arnes nivå. Den färska bläckfisk som jag fick tillagad på Lesvos har dock fått mig att ompröva min inställning och jag har ätit bläckfisk på Kreta flera gånger på platser utanför de stora turiststråken utan att bli riktigt frälst.

Eva
Svara med citat
  #8  
Gammal 2011-11-30, 22:21
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 486
Standard Sv: Den åttaarmade smakar förträffligt

Citat:
Ursprungligen postat av Arne Visa inlägg
Recept? Jag kan tänka mig att efterfrågade recept på grillad bläckfisk finnes att hämta på närmaste däckverkstad där man vulkaniserar gamla bildäck. Doften förmenas vara densamma, konsistensen likaså.

Häpp!

Arne
Citat:
Ursprungligen postat av lars Visa inlägg
Nu råkar det ju vara så här Arne, att bläckfisken inte är grillad, ............

lars
Kriti stin kardia mou
Arne, tänk så mycket sköna stunder du har kvar framför dig när du väl öppnar dina sinnen för lite udda kulinariska upplevelser (minns jag rätt från tidigare tråd så har du också kvar att upptäcka surströmmingens förtjänster).

Vad gäller bläckfiskrätten på bilden så dristar jag mig att påstå att den alls icke avger någon doft av bränt gummi enär den inte är grillad. Höj nu ribban och klyv ett krus vitt med kära Birgitta och ge till det bläckfisken en chans. Jag dristar mig att gissa att fisken på bilden som sagt är marinerad och då är den (möjligen något mera finhackad) mycket njutbar i såväl doft som smak.

Lars, är det marinerad bläckfisk eller ..........?

Mats
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT