![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det är möjligt att det finns oseriösa honungsproducenter som inte rengör från eventuellt kvarvarande socker innan bina sätter igång och samlar in nektar igen på våren, men de är säkerligen ett fåtal, i alla fall i Sverige. Jag känner många biodlare i Sverige och de är de mest seriösa hobbyodlare man kan finna. Hur det är i Kreta har jag i och för sig ingen aning om, men ser ingen anledning att tro något annat. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag har en kollega som tidgare haft biodling som hobby i många år och av de hon berättat tror jag att många biodlare tar sin uppgift på yttersta allvar. Västerbottenshonung är ju också en delikatess.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Idag har jag vid en liten olivoljeproving smakat på emporios olivolja och den var helt underbar. Den från Lesbos blev en klar favorit och hittar ni den i en affär eller beställer direkt från företaget kommer ni inte att bli besvikna. Vi doppade den i gott bröd samt drack den direkt efter att först ha värmt upp oljemuggen mellan händerna och ingen blev besviken. Avslutade sedan med honung på små brödbitar. Det är så roligt att se att det finns personer som tror och satsar på grekiska kvalitetsprodukter för export till Sverige. Personligen ser jag gärna mer av såna initiativ och speciellt ekologiskt odlat som ligger i tiden. Även den kretensiska oljan vi provade var fin men just den här passar kanske bättre i maträtter än direkt på brödet.
Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|