Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-11-22, 08:47
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Honung

Citat:
Ursprungligen postat av Fysimera Visa inlägg
Antingen får man lämna honung kvar till bina över "vinterperioden" eller mata med ex. socker. Detta vitabergens expriment där har man lämnat kvar annan honung till bina.
Det jag reagerade på var att du skrev att man inte matar bina med "socker eller annat" Gör man inte det, så dör de ju. Men om man ger annan honung så klarar de sig naturligtvis. De flesta biodlare har ju dock inte så mycket annan, dålig, honung att ge, och då går det lika bra med sockerlösning.

Det är möjligt att det finns oseriösa honungsproducenter som inte rengör från eventuellt kvarvarande socker innan bina sätter igång och samlar in nektar igen på våren, men de är säkerligen ett fåtal, i alla fall i Sverige. Jag känner många biodlare i Sverige och de är de mest seriösa hobbyodlare man kan finna. Hur det är i Kreta har jag i och för sig ingen aning om, men ser ingen anledning att tro något annat.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-11-22, 08:53
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Honung

Jag har en kollega som tidgare haft biodling som hobby i många år och av de hon berättat tror jag att många biodlare tar sin uppgift på yttersta allvar. Västerbottenshonung är ju också en delikatess.

Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2012-11-23, 22:50
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Honung

Idag har jag vid en liten olivoljeproving smakat på emporios olivolja och den var helt underbar. Den från Lesbos blev en klar favorit och hittar ni den i en affär eller beställer direkt från företaget kommer ni inte att bli besvikna. Vi doppade den i gott bröd samt drack den direkt efter att först ha värmt upp oljemuggen mellan händerna och ingen blev besviken. Avslutade sedan med honung på små brödbitar. Det är så roligt att se att det finns personer som tror och satsar på grekiska kvalitetsprodukter för export till Sverige. Personligen ser jag gärna mer av såna initiativ och speciellt ekologiskt odlat som ligger i tiden. Även den kretensiska oljan vi provade var fin men just den här passar kanske bättre i maträtter än direkt på brödet.

Eva
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT