![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Numera, som pensionärer, äter vi faktiskt mycket mindre än när vi var mer aktiva.
Och vi försöker inte hitta det billigaste, då skulle vi äta gyros varje dag. Men, vi tycker inte om att lämna mat som eventuellt kastas. En sådan diskussion förs ju i Sverige. Matportionerna i Grekland är ju alldeles enorma. Därför delar vi ofta. Jag som älskar soppor tar varje tillfälle som finns att beställa då. Men smakar ofta på Arnes jättelika portion. Sen vidhåller jag att eftersom vi undviker charteröar tycker vi att tavernor på icke charteröar ligger lägre i pris. Vi har även en hel del erfarenhet av norra och södra Kreta. Vår totala middagskostnad ligger alltid på 10 Euro mer på de stora turistorterna på norra sidan. Och som sagt, vi är inte ute efter att äta billigt. Vi är som alla andra, funderar alltid på eftermiddagen "vad ska vi äta i afton" och får snålvatten Förlåt Stefulainen att denna tråd drog iväg bort från Karpathos en smula. Men jag tor att du/ni kommer att hitta små, fina tavernapärlor där. RogEri, förlåt en oteknisk person. Men vad menar du med ditt inlägg om snabbsvars-ikonerna, gör vi något fel? Birgitta. |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Förlåt, men jag håller inte med om att matportionerna i Grekland är ju alldeles enorma. Precis lagom stora är matportionerna i Grekland, tycker jag. Och vi lämnar aldrig någon mat kvar i tallriken OM maten är god, förstås. Är det inte gott då blir det kattmat! |
#3
|
||||
|
||||
![]()
En familjepizza går på runt 15 Euro. En enpersonspizza åt jag häromdagen för 9. Orkade inte hela. Räcker säkert till två barn
![]() Grekisk husmanskost, moussaka, pastitsio, gyros plate, kokkinisto, stifado etc. ligger på runt 8. Sallader runt 7. Den billigaste lunchen jag åt när jag var nere var en bacon-ost-stekt ägg-hamburgare på To Goniakon för 4,50. Mycket god och mäktig. En mixed grill på samma ställe runt 9 E. En köttbit typ pepparstek kostar från 16 Euro och uppåt. Någon billigare har vi inte hittat. Å andra sidan har vi inte direkt letat heller. ![]() Till middag brukar vi ta två - tre smårätter och varsin huvudrätt och så äter vi båda av alltihop på grekiskt vis. ![]() Färdiga två- eller trerättersmenyer inklusive dryck har vi aldrig sett på Karpathos. ![]() Karin som kom hem idag. ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Hej Alla
Här kommer en gammal bokföring från 2009, om det nu kan vara till någon nytta i dagens diskussion, när vi besökte Chalki, Kastellorizou, Rhodos och Symi. Två personer. Totalt 18 middagar, oftast huvudrätt + sallad och en 1/2l vin. Total Kostnad 470 € + dricks, dvs snitt på drygt 26 € + dricks. Vi äter på genuina tavernor, med kamikasestolar, nakna lampor/lysrör i taket samt att det viktigaste av allt, greker brukar äta där! Ha en fortsatt härlig söndag //PA ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
jag har hittills aldrig ätit pizza i Grekland. I Sverige händer det dock ca 1 gång varannan månad. Då betalar vi för 1personspizza 65-75 kr/st. På Karpathos kostar det således numera 9 euro. Min slutsats kan bara bli att det numera är i stort sett lika dyrt med mat på krogen i Grekland som i Sverige. Dock är nog drycken betydligt billigare i Grekland.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Vi åt en 9 euros pizza på Elea på Karpathos och den var så stor att den räckte gott till oss två och väldigt god också :-)
Riitta |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Man får ju stora portioner i Grekland så på så sätt är det billigare och all dryck (utom kaffe) är ju billigt. Vanlig filtercoffe är dyrt och ingen påfyllning får man heller.
![]() Men visst äter vi ändå billigt och oavsett det så ska man ju ha mat även om man är hemma ![]() Lissi |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Når det gjelder størrelse på porsjonene er jeg enig med Roberi at de varierer, ikke alltid er store ![]() Ja, mat skal vi ha hjemme og, det bruker jeg og å tenke på ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Vi var på Kreta i mai (Ierapetra), og vi synes prisene har forandret seg lite de siste årene. Vi er to par som reiser sammen, og til middag bestiller vi opp til 6 - 7 småretter og salater, kanskje en hovedrett eller en sjelden gang to. Alt settes midt på bordet, noen av rettene deles opp, og alle forsyner seg med de vi har lyst på. Med 1 liter vin og en øl kostet middagen 40 - 50 € for oss fire i år som i fjor. Og vi ser lite på prisene, vi kjøper det vi vil ha.
|
#10
|
|||
|
|||
![]()
Vi åt stifado, kleftiko, souvlaki, moussaka, bifteki, gyros plate mm, ja grekisk mat och på tre personer, alla tog varsin rätt (2 vuxna + 1 tonåring, ingen barnmeny alltså) blev notan med dricks från 25-40 €. Och då är två Alfa och läsk + vatten medräknat.
Tycker det är billigt med tanke på storleken på portionerna. |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Jeg tror prisen blir lavere pr. person hvis man er flere som spiser sammen. Hvis min kone og jeg er ute og spiser, blir det gjerne til at vi må ha en enkel salat og en tzatziki eller en annen "dip", og om vi er fire som spiser sammen, har vi det samme som "basistilbehør", men er da flere til å dele. Det samme gjelder for småretter, skal vi to ha et godt gresk måltid, blir det ofte til at vi bestiller en rett eller to for mye, slik at mer rester blir stående igjen på bordet enn når vi er flere.
Dette gjelder selvfølgelig ikke hvis man spiser på nordisk vis, med en hovedrett til hver, og evt en forrett til hver i tillegg. |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Jag ber alltid om halva portioner av allt när jag åker ensam och då kan jag äta "gott och blandat" utan att behöva lämna eller bara äta en eller två rätter...
Ofta kan jag också be om en tallrik med olika slags meze rätter..Brukar aldrig vara problem. Bara en gång i våras i Loutraki vägrade de halvportioner..Det lustiga var att restaurangen var tom när jag kom...Gick till grannen och där fick jag halva portioner av allt...och den andra hade inga gäster när jag gick heller...Förstår nog varför ![]() Lissi |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|