![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det verkar som om de har förstått att väldigt många gäster vill få rätten på detta viset. //Conny ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag är inte så jätteförjust i tzatsiki. Kanske har jag förätit mig på det. Men plockar gärna ut eventuella oliver som brukar va ett garnityr för jag älskar oliver!
Har letat efter svarta, torkade i påse men inte hittat dessa "muslortar" nån stans. Vet att de finns men var?! Vilken delikatess! Ikväll har jag gjort en gratäng med succini, tomater, lök, vitlök, ädelost, riven ost, grädde, basilika, salt o peppar. My god!! Den blev mumma. / Kajja ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det sägs att man ska äta 3 av dessa "muslortar av oliver varje dag, så håller man sig frisk. Dom måste finnas på välsorterade affärer där dom har manuell disk samt på marknader. Jag erhåller mina av Katerina på Waters Edge Cafe, Paleochora, Kreta. Birgitta. Birgitta |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Birgitta, då är jag ännu mer angelägen att hitta såna! Hoppas på att inleda min jakt nån gång i september.
Om gratängen: 200 grader i 15 min. Häll av ev vätska. Sen på med grädde o riven ost, in 15 min till. Jag gjorde den "på en höft" så inga mått. Bara ös på😋 / Kajja ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
”Muslorten” - liten som min lillfingersnagel är även min favorit. Har tyvärr bara hittat den på Kreta.
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Känns inte som "tyvärr" för mig
![]() ![]() / Kajja ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Undrar vad hon menar …
![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|