Citat:
Ursprungligen postat av Alala
Tusen tack för Carl Butlers recept, Getpinglan!  Men en liten fråga, hur förbehandlar han auberginerna? Steker i panna eller ugnen? Detta är den jobbigaste delen (men viktig) tycker jag. Och sen såsen förstås som jag inte heller gillar att göra.
/ Anne 
den lata kocken
|
Vi tackar Ylvas Jannis 😉 för kokbokstips!
Jag kollar i Butlers instruktioner: När man har gjort allt, t o m såsen, så skriver Butler : "bryn auberginerna lätt på båda sidor, ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper." 🍆🍆🍆
Det här steget med att
bryna auberginerna i olja finns inte i Faidons recept, liksom heller inte en traditionell vitsås med vetemjöl, utan en redning med maizenamjöl. Men så är Faidon en förespråkare för GI-metoden, inget jag tänkte på när jag gjorde den först. Smakade mycket bra ändå. (Och inte så stabbig som moussakas lätt blir). Men, man kan ju variera, ska testa med både kanel och muskot osv i senare grekmiddagar här hemma.
Kali orexi!