![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hårdkokta är de alltid men det vill jag ha dem, alldeles speciellt vill jag ha dem hårdkokta i Grekland för annars finns det väl risk för diverse sjukdomar i dem (kommer ej på vad den vanliga heter nu).
Då det gäller färskheten så kan jag inte påminna mej att jag skulle ha reagerat på att äggen inte vore av dagens kokning men jag ska väl ärligt säga att det inte är ofta jag ätit ägg i Grekland. Dock är jag ganska säker på att äggen på Hotell Avra i Rafina var färskkokta. Mvh Janérik |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tom!
Jag håller med Dig om hotellägg i Grekland ..BLÄÄÄHH. ![]() ![]() ![]() I februari i Aten hade vi iskalla, grönkokta ägg hela veckan! Varje morgon skalade vi varsitt för hoppet hade man ju kvar,men de var nästan gröna inuti med en svart rand runt gulan, förlåt grörnan ![]() Likadanan var äggen de två gånger vi åt hotellfrukost på påskresan. Nä, där ligger svenska hotell långt före, med både löskokta och hårdkokta ägg..VARMA! Lissi |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Vi må ha vært utrolig heldige med eggene der vi har hatt frokost. Hotel Kriti i Chania, Hotel Avra i Nidri, hotel Michaelia i Petra, hotel Africa i Rhodos.... for å nevne noen få.. over alt har eggene vært hardkokte, delvis med grønn rand, siden de ofte oppbavares i varmt vann også, men dette har med salmonellafrykt å gjøre, sier de jeg har snakket med på hotellene. Men varme og nykokte har de vært, hvis vi har stått opp til frokosten starter... delvis har vi måttet vente på at de skulle kokes ferdig. Men de koker ikke nye egg hver halvtime, slik man gjør på store nordiske hotell, så hvis man løper ned i siste liten før frokosten stenges, er nok eggene kalde.......
![]() Og hvis vi ikke bor et sted med frokost, hender det at jeg bestiller et par kokte egg med toast et annet sted. Da kokes som regel eggene mens jeg venter. Nå reiser vi stort sett utenom sesongen, så det kan hende man har et større lager av "ferdigvarer" når etterspørselen er størst. Senast redigerad av JohnS den 2007-05-03 klockan 22:40. |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Men vi hänger inte upp oss på det, vi avstår äggen helt enkelt och nöjer oss med det andra. Vanligtvis bor vi ju i eget boende med pentry och kokar äggen som vi vill ha dem ![]() Lissi |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Att äggen är gröna har ingeting med hur gamla dom är. Det är för att dom är kokta för länge. Jag har alltid ätit ägg, både hårdkokta o löskokta i grekland o aldrig blivit dålig. (
![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Hm,det är inte alltid man får äggen som man vill,kokar alltid själva ,men det är ju lite si och så med plattorna.....
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Lissi;87715]
Citat:
Denna gången bodde vi på Attika Beach Hotel i Mati . (Fö ett prisvärt hotell, 68 euro med bara 25km till flygplatsen.) (googla Attika Beach Hotel) Dom hade buffè och drygt 100gäster. Vi var garanterat först till buffèn, kunde inte låta bli att testa äggen. Att på ett sådant hotell be att få koka själv låter nog sig inte göras. Tror bestämt att jag på ort och ställe utforska ämnet ! / Tom Senast redigerad av Tom den 2007-05-04 klockan 14:05. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|