![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det tror jag nog men jag har inte provat. Piroger är ett annat bra buffétips.
Karelska piroger med fyllning gjord på ris och ägg är underbart gott. Finns många olika recept att välja mellan. Bör dock helst avnjutas nybakade och lite varma.. Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ett annat tips är att göra pajen hel i en stor form istället för att stå och vika små pajer.
Sedan kan man skära dem i trekanter från formen. Ska själv stå hela dagen i köket i morgon då det är sonens namnsdag Andreas. Brukar komma sisådär 25 personer, mat ska det vara, och olika rätter med dricka till och efterrätt och en jädra massa whisky till herrarna och baileys till damerna. Puhhhhh Får vila upp mig i helgen. Monica |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Eva,dom Karelska pirogerna är redan färdiga i frysen
![]() ![]() Tack Monica också. Tål och tänka på och göra i lite större format ![]() ![]() Wisky finns nog oöppnad efter sommarens resa ![]() ![]() Riitta ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jag förstår vad du menar. Det är lite körigt helst om alla kommer på en och samma gång. Men som sagt du får vila till helgen ![]() Katerina ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Men idag ska jag inte göra mer än att ligga på sofflocket. Monica, som har lite ont i huvve idag, undrar varför ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Svärmors köttfärspiroger:
Fyllning: 3 finhackade gula lökar 300 gr köttfärs ca 5 msk tomatpuré 1 buljongtärning svartpeppar (3-7 droppar Tabasco) ägg till pensling Vallmofrö Fräs löken, lägg i köttfärsen, stek tills brynt, krydda och låt puttra under lock i ca 15 min. Använd fryst smördeg, gör små piroger som penslas med ägg och vallmofrön. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Har stått hela eftermiddagen och gjort köttfärspiroger.
Det blev med riven haloumiost,tomater och lite goda kryddor i ![]() Skall spara ditt recept också Gita ![]() Får se om jag orkar göra några vegetariska också nån dag ![]() Riitta ![]() |
![]() |
|
|