![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Ville bara säga att jag hittat och läst denna tråd med stort intresse. *smask* Nu måste jag ju smaka fava så snart som möjligt!
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Är det inte underbart med över 30 inlägg om en maträtt!
![]() Men att försöka göra en god fava själv...försökte ett par år sedan med hummus, som inte alls blev som den skulle ![]() ![]() Ivi |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det blev en lång tråd det här.
Jag var i och för sig väldigt nöjd med Frappes översättning, men det blev ett roligt prat om fava. Ivi, du skulle kanske titta efter de krossade ärtorna på nästa resa. Det är ett lätt recept och favan blir som den ska vara. Mina påsar har jag köpt i en läcker delikatessbutik i Aten. Vi åkte spårvagn ut till kusten och hoppade av just vid sista hållplatsen innan kustvägen, där ligger en stor delikatessbutik på vänster sida när man kommer från stan. Mousson heter den hållplatsen. Något av det bästa jag kan beställa är fava och nykokta rödbetor: ![]() Denna måltid är från Ostria (den nya) i Paleochora. Senast redigerad av Marianne den 2008-02-13 klockan 15:29. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Oj vilka lockande bilder Marianne. Fava, rödbetor och kyckling finns alla på min 10-topplista över grekiska maträtter. Ingredienser till fava dvs de gula ärterna finns i alla grekiska livsmedelsaffärer. Jag tycker själv att fava är mycket godare är hummus eller hommus beroende på hur det stavas. Serverad lätt ljummen med rödlök och lite god olivolja är det en toppenrätt.
Eva |
![]() |
|
|