Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-04-14, 07:21
aake aake är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Hofors
Inlägg: 132
Standard Sv: Stifado

Har tappat receptet på Stifado. Emotser receptet här på kalimera. Tack.

aake
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-04-14, 07:30
Athanasia Athanasia är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Bandhagen
Inlägg: 2 732
Standard Sv: Stifado

Om Du tittar i spalten till vänster..Om Grekland....Matrecept..Där finns ett recept på Stifado.Köttet kan man ju byta ut till vad som finns till hands...Smaklig måltid!

Senast redigerad av Athanasia den 2008-04-14 klockan 07:31. Anledning: la till en punkt:-)
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-04-14, 08:19
Birger Birger är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2005
Ort: Gävle
Inlägg: 206
Standard Sv: Stifado

Citat:
Ursprungligen postat av ATHANASIA Visa inlägg
Om Du tittar i spalten till vänster..Om Grekland....Matrecept..Där finns ett recept på Stifado.Köttet kan man ju byta ut till vad som finns till hands...Smaklig måltid!
I receptet saknas, enligt min mening, karaktärsingridienserna
Rött vin
Vinäger
Kanelstång
Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-04-14, 08:24
Athanasia Athanasia är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Bandhagen
Inlägg: 2 732
Standard Sv: Stifado

Håller med Dig Birger,läste inte igenom receptet..
Svara med citat
  #5  
Gammal 2008-04-14, 09:10
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Stifado

Saknar även lite gröna grekiska kryddor. Jag brukar även koka med en liten bit finskuren rotselleri och morot som jag sen silar bort. Ibland fettreducerar jag såsen. Marinerar grybitarna i min kryddblandning som innehåller lite av varje innan jag steker bitarna tillsammans med vanlig gul lök. Små lökar sätter jag i lite senare. Använder även ekologiska krossade tomater som är godare än vanliga. Tror att jag lagt ut receptet som jag brukar variera efter dagsformen i en gammal mattråd. Rött vin är ett måste samt naturligtvis kanelstången.

Eva
Svara med citat
  #6  
Gammal 2008-04-14, 08:23
Rinaki Rinaki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: okt 2006
Ort: Umeå/Sthlm,Kopani/Ioannina
Inlägg: 206
Standard Sv: Stifado

En försynt undran bara....man törs ju inte "stöta sig med nån".......men visst var ursprungsfrågan OM det det var vanligt med kaninkött i en grekisk stifado eller inte?
Inte om "vi har tillgång, eller hur vi brukar"...laga med ditten och datten olika kött och kryddor......
Alla maträtter och recept kan man ju själv ändra och lägga till efter smak,kryddor och tillgång osv,(och det ska man ju oxå) men ursprungsreceptet är väl ändå i det här fallet det "bondska grekiska" som efterfrågas..precis som "Yanna" påpekade...eller har jag missförstått det hela?
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 02:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT