![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Har tappat receptet på Stifado. Emotser receptet här på kalimera. Tack.
aake |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Om Du tittar i spalten till vänster..Om Grekland....Matrecept..Där finns ett recept på Stifado.Köttet kan man ju byta ut till vad som finns till hands...Smaklig måltid!
Senast redigerad av Athanasia den 2008-04-14 klockan 07:31. Anledning: la till en punkt:-) |
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rött vin Vinäger Kanelstång |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Håller med Dig Birger,läste inte igenom receptet..
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Saknar även lite gröna grekiska kryddor. Jag brukar även koka med en liten bit finskuren rotselleri och morot som jag sen silar bort. Ibland fettreducerar jag såsen. Marinerar grybitarna i min kryddblandning som innehåller lite av varje innan jag steker bitarna tillsammans med vanlig gul lök. Små lökar sätter jag i lite senare. Använder även ekologiska krossade tomater som är godare än vanliga. Tror att jag lagt ut receptet som jag brukar variera efter dagsformen i en gammal mattråd. Rött vin är ett måste samt naturligtvis kanelstången.
Eva |
#6
|
|||
|
|||
![]()
En försynt undran bara....man törs ju inte "stöta sig med nån"
![]() Inte om "vi har tillgång, eller hur vi brukar"...laga med ditten och datten olika kött och kryddor...... Alla maträtter och recept kan man ju själv ändra och lägga till efter smak,kryddor och tillgång osv,(och det ska man ju oxå) men ursprungsreceptet är väl ändå i det här fallet det "bondska grekiska" som efterfrågas..precis som "Yanna" påpekade...eller har jag missförstått det hela? |
![]() |
|
|