![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Angående "stor grekisk frukost" så är det väl inte underligt om de inte är hungriga på morgonen efter en stor och sen middag.
Men nog tror jag att de flesta äter något före lunch. På Skopelos såg vi män i blåställ som samlades på en bageriservering på förmiddagen (9-10-tiden) och åt ett mellanmål, ofta kaffe och en ostpaj eller liknande. De hade redan arbetat i flera timmar då. Det skulle förvåna mig om det inte är vanligt, även om det nog är enda gången jag har sett det. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Middag (kvällsmat menar jag då) blev för oss kring 20.30-21-tiden, men de få gånger vi åt lunch ute kändes det som om vi var ensamma om att göra det. Tror också att det i så fall är läge för att byta plats, köra ett mellanmål, kaffe med tilltugg eller så, vid tolv och lunch vid tre som Jonas skrev.
Aina |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag serverade på en restaurang som hade lika mkt turister som greker till gäster. Vi brukade se arbetspasset som två delar. 19-21= turisthysteri, en kort andningspaus och sen från 21.30 ca strömmade grekerna in! Vi svenskar tycker kanske det är lite kosnstigt att släpa ut barn på restaurang efter kl 21 men jag antar att det funkar bra eftersom de har sin siesta. En annan dygnsrytm än oss.
|
![]() |
|
|