![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Tack Nico & Arne..
Jag blev nästan svett! Drack nämligen öl vid en poolbar på Cypern 2007 och den kostade 1,60. Tänkte att så mycket kan det väl ändå inte skilja på Cypern,Kreta & Rhodos.. Har lite i bakhuvudet att Kreta skulle vara lite bílligare än Cypern.. Men jag kan ju ha fel.. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Vi var på både Kreta och Cypern förra året, och Cypern var klart dyrare på det mesta tyckte jag... utom just alkohol kanske, öl vet jag inte om det skilde så mycket, men det var förvånansvärt billiga drinkar på Cypern tyckte jag. Om man köpte på Happyhour kunde man köpa en riktigt härlig paraplydrink för ca 20 kr. Jag har knappt sett att det förekommit Happy hour på barerna på Kreta, eller har jag helt fel?
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Kanon.. Då hade jag kanske rätt magkänsla när jag kände på mej att Cypern är lite dyrare.
Fick nästan en chock när jag räknade ut vad 2 veckor med allt så som eu-moppehyra en dag, båtutfärd 1 dag och alla måltider hade kostat. 16 000 kr och då var inte resan inräknad. Vi var 2 vuxna och 1 son på 13. I-M |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ska till Rethymno om tre hela lååånga dagar!
Förra gången vi var dit för fyra år sedan tog vissa ställen 3,5-4€ för en öl! Det är dumt att tänka så, men om jag är på semester två-tre veckor om året så struntar jag blankt i om jag köper öl för 1000 kr eller 2000:- Jag njuter istället för att reta mig på en euro! Men det är klart man kan göra som Westerlund!? När de var i österrike med familjen var det så dyrt (tyckte han) att åka linbana till bergstoppen så de skickade upp äldsta dottern med en kamera och därmed sparade hela familjen en hundralapp. ![]() Ett annat spartips är att titta i resebroschyrer istället för att resa ![]() ![]() Senast redigerad av ricky den 2008-05-12 klockan 12:09. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Dock har det blivit dyrare sedan förr på drachmerns tid.
Idag ligger ölpriset över lag på restaurangerna på runt 3 Euro (30 kronor). Jag minns när jag var i Parga för 10 år sedan. Då kostade en öl ungeför 350 drachmer (14 kronor), och för 18 år sedan på Kos kunde man få en stor öl för 150 drachmer (6 kronor !!!) -Det var tider det. -Men det kan ju skilja mycket från ö till ö, och självklart på vilken typ av restaurang man sitter på. /Homeros |
#6
|
|||
|
|||
![]()
många säger att det var EURO som är orsaken till höjningen, det är delvis fel, grekland hade en inflation på mer än 20% under många år och då blir det ju dyrare.
Jag köper på kreta min öl för 1.50-2€ flaksan (Mythos) i en "vanlig" taverna. /Nico |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Det är det priset jag känner igen från förra sommaren oxå. Möjligtvis €2.20-€2.50
|
#8
|
|||
|
|||
![]()
facts :
Prices after the introduction of Euro have increased dramatically. The reasons? Many, but the most important the inadequate greek state.(reality recognized by the vast majority of people who live in Greece). One beer in periptero costs 1,20 euro so its a joke to talk about such prices in restaurants or cafes. the cheapest beer (500ml) in a tavern/restaurant/cafe can not be under 2 euro in our days (actually the average price is 2,5-3,0 euro) A typical trick that is common the last years is that in many cafes they serve the 330ml bottle and they charge it for 500ml.(!) And finally something about cyprus, the prices there are considerably more expensive then in the most places in Greece. For example to drink a frappe in Nicosia (latest price) costs 5.5 euro!!! |
#9
|
|||
|
|||
![]()
jag kolla nästa vecka, men för 10 dagar sedan (grek påsk) så betalade jag inte mer än 2€ på min taverna, men självklart i stan kostar det mer.
/Nico |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Måste säga att ölen ( och det mesta ) är betydligt billigare i Agios Nikolaos än i Chania och Rethymno. Kommer ihåg att jag förvånades över prisskillnaden! Det är ändå en rättvis jämförelse. Alla tre är större städer med mycket turism.
|
#11
|
|||
|
|||
![]()
dagens pris (min fru är på Kreta).
2.50€ i Pano Stalos 2 € i Maleme ![]() /Nico |
#12
|
||||
|
||||
![]()
0,5 l Mythos kan kosta allt från 1.80 - 3.50. Enkel taverna på bakgata = det billigare priset, finare ställe vid stranden = det dyrare
![]() Malin |
#13
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Mener Kypros gikk over til euro 1.jan 2008 ![]() |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Kan jeg spørre om hva en øl koster på bar i Sverige? i Norge? (Kjøper aldri øl i Norge).
Bare for å sammenligne? |
#16
|
|||
|
|||
![]()
Kan ikke svare for hele Norge, men en avisartikkel i sommer tyder på at en øl (0,5 l?) i Oslo by kan variere i pris fra rundt 40 NOK til rundt 80 NOK. Avhengig av hvilken bydel og hva slags etablissement. Noen steder har 'happy hour'; dvs. at drikke koster mindre før et visst tidspunkt på dagen/kvelden. Finere restauranter og en del trendy kafeer holder kanskje en høy pris for å unngå gjester som ellers trekker til såkalte 'brune pub'er', der man primært inntar drikke fremfor mat?
|
#17
|
||||
|
||||
![]()
Egentligen går det inte att jämföra. På en bar i Sverige får man inte så dålig öl som man vanligen dricker i Grekland, och dessutom är den oftast starkare.
|
#18
|
||||
|
||||
![]()
3,5€ var vanligt för en halvliter, 3€ för 33cl. Dyrt men fortfarande mycket billigare än här hemma.
Förstår inte riktigt vad Elisabet menar med hennes inlägg att det inte skulle gå att jämföra. Öl på flaska är väl precis samma sak där som här. Om det dessutom är de internationella märkena som Heineken, Amstel eller Carlsberg t.ex varför kan man då inte jämföra priset? ![]() |
#19
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jag vet av både egen erfarenhet och av en stor del av min bekantskapskrets, att det i Sverige finns MASSOR av barer och pubar som serverar vedervärdig öl. Det rör sig om i olika fall, både för gammal öl (från faten) och att det sättet på hur de "kranar upp" ölen i glasen är rent vidrig. Ett fatöl skall om det behandlas rätt, skumma ut rejält ner i glaset. Då frigörs kolsyran som annars hindrar de rätta smakerna att komma ut. Dessutom blir man av för mycket kolsyra väldigt mätt. En del personer påstår att "den blir ju avslagen då" - må så vara att de tycker så men det är både en skröna och en grov felsägning. Det är även viktigt, mer viktigt än vad många vet, att ölglas endast ska användas för öl och inte en massa annat som läsk, mjölk osv. Rätt behandlad kan en "billig" öl från fat (typ de sorter som finns på Systembolagets tio-i-topp-lista) bli riktigt bra med en schysst behandling av baren/puben. Men en dyrare ölsort från t.ex ett av Sveriges förträffliga s.k. "microbryggerier" blir med samma utmärkta behandling än bättre eftersom det i regel är öl som görs hantverksmässigt och i betydligt mindre volymer än t.ex Carlsberg, Kopparberg m.fl. Hasse ![]() |
#20
|
||||
|
||||
![]()
Javisst Martin, man kan man jämföra om man dricker exakt samma öl från flaska, men det vanliga är ju att man inte gör det, utan dricker Mythos i Grekland.
Och visst är det så Hasse att det serveras dåligt öl i Sverige också, men rent allmänt är ölkvaliten bättre här än i Grekland, det håller du väl med om. |
![]() |
|
|