Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #3  
Gammal 2008-06-05, 23:13
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Mat på kreta

Jag tycker att du ska våga dig på långkoken som är helt rätt nu med tanke på den Slowfood rörelse som sveper över Europa. Med långkok menar jag både rätter som tillagats i gryta och i ugn. Ungsbakade rätter tillagas ibland på lägre temperatur och resultatet blir utmärkt. Själv lagar jag min briam efter ett gammalt grekiskt recept som jag modifierat lite drygt 175 gr och tom vänner som aldrig annars gillar ungsbakade grönsaker har smakat av anrättningen. Prova kanin med citronmarinerade kikärter, stifado, ungsbakad kyckling med citron samt naturligtvis alla underbara smårätter där många är vegatariska. Högst på min önskelista är killingen och vem kan säga nej till en härligt tillagad getunge. Andra favoriter är den mjuka fetaosten som finns ex på Folegandros.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT