![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Köpte med en stor burk Nescafé Classic "Frappe" ifrån den senaste Greklandsresan. Med detta gör jag en förträffligt god Frappé
![]() Har inte hittat denna sort i de svenska butikerna. En hyfsad Frappé går visserligen att göra på Nescafé Red Cup, men det är inte riktigt densamma. Någon som vet om Nescafé Classic "Frappé" finns i Sverige ? ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Vet inte... men du får ännu godare Frappé tycker jag om du går till en affär i Grekland som mal eller har malt frappé kaffe... det är inte kornigt utan finmalet liksom, som pulver. Mycke godare o mera likt den frappén man får i Grekland ... tycker jag alla fall ...
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Yepp!! Alexandra i Stora Saluhallen, Göteborg har den av dig efterfrågade varan.
Alexandra har funnits i Stora Saluhallen sedan 1972. Det är den första butiken i Stora Saluhallen med grekiska delikatesser och troligen första i hela Göteborg...... Många nöjda kunder genom åren, som handlat av den egna tillverkade marinaden eller såser/dip. Speciella varor som Alexandra saluför är olivolja Evlogia, Nescafé Classic Frappé och äkta grekisk fårost, Hotos. Stora Saluhallen 411 17 Göteborg E-post:soozni@gmail.com Telefon:031-7112381 Arne |
#4
|
||||
|
||||
![]() Knalla ner i Hötorgshallen, affären i mitten med allt naturgodis, drivs av greker och självklart finns kaffet där ![]() ![]() Camilla |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tack för era snabba svar.
Nu är det bara det vackra och varma vädert som saknas här hemma, så det blir lite äkta Greklandskänsla när man ska avnjuta sin frappé ! |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Homeros,
Kan du bidra med ett "recept". Har försökt få till Frappe, men det vill inte riktigt bli bra. ![]() Lars |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det finns nog flera sätt att göra den på. Men mina är så här: Ta ett ganska högt glas, fyll med ca 3-4 cm kallt vatten. Häll i Nescafé efter önskad styrka (jag brukar ta en knapp matsked), skumma upp detta med en mjölkskummare. Jag brukar använda en vanlig batteridriven kaffe-latte-mjölkskummare, brukar bli perfekt. Lägg sedan i 3-4 st isbitar. Önskas mjölk (som jag vill ha en skvätt), häll då på det efter behag. Full på med vatten nästan ända upp. Jag vill även ha lite socker i min frappé. Häll då i det nu (strösocker är bäst, ej bit). Sätt i ett sugrör och vispa runt några varv med det så att mjölken och sockret blandas lite med resten. Drick och njut !!!!!!!! |
#8
|
||||
|
||||
![]() ![]() Omtrent samme måte som jeg laver den på, men har både sukker og kaffe (en matskje av hver, kanskje litt mindre med sukker) i sammen med de første 3-4 cm. med kaldt vann..før jeg visper den opp med min ganske nyinnkjøpte frappemaskin ![]() Så en god dasj med helmelk, noen isbiter og fylles op med vann (som gjerne har stått i kjøleskapet og blitt riktig kaldt) Skal jeg riktig skeie ut med noen ekstra kalorier så fyller jeg på med en spiseskje el. to med iskrem... ![]() Minst et glass om dagen må jeg ha selv i dette dårlige sommerværet... Ia |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Även jag tackar för receptet det verkar ju inte så svårt.... Jag tror jag skall hålla utkik efter frappe-kaffet som också nämndes i denna tråd när jag åker ner...
|
#10
|
||||
|
||||
![]()
Ja de veier ikke mye.., tok med meg to store bokser hjem..
![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Jag gör som Homeros fast jag mixar kaffet och sockret samtidigt, när det gäller mjölken tycker jag att kondenserad mjölk blir godast och det är de man använder i Grekland.
Camilla |
![]() |
|
|