![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Som sagt........överallt och vid de allra flesta tilllfällen så är maten underbar i Grekland, bara man vet var man kan hitta den ;-) Och jag håller verkligen med om att den var ljuvlig på Folegandros, speciellt Stiffadon. Där lärde jag mig hur man ska göra den.
Vi testar Pythagorion ännu en gång och hoppas att de har följt trådarna här på Forumet, som väl knappast kan ge någon god reklam för orten när det gäller kosten. Ha det gott hoppas I-K |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tillbaka från Samos och Kokkari kan jag till viss del stämma in i dina synpunkter.
Efter att ha varit i Grkland massor av gånger och i Kokkari de senaste åren kan jag notera: Turisfällorna blir allt fler. Hamnpromenaden bör man undvika men även de av turistbyråerna rekommenderade resturangerna efter stranden är mycket varierande. Meltemi som alltid är full av turister är rejält dyrt samtidigt som de flesta rätterna är riktigt utslätade. Kleftiko kan dock rekommenderas. Även den italienska restaurangen Basilico lever mer på läget än maten. Pastan OK men du kan göra den lika bra hemma. Personalen ganska oengagerad. Vi har vårt favoritställe, Hello-Hello längre bort efter stranden. Här har priserna också stigit rejält men alla råvaror är fräscha och speciellt den grekiska maten mycket god, härlig Moussaka. Åt också en mycket god fiskplatta med massor av god grillad fisk o skaldjur. Grillat kött tycker jag man ska undvika, ofta torr och för hårt grillad. På standen Lemonakia åt vi också härlig lunch med både gröna bönor och stekta aubergine. Det omtalade Bira besöktes också. Deras rekommenderade ugnsstekta fläsk med potatis var trist. Älskar grekisk mat med långkok särskilt potatisen blir så god. Så varför denna pommes frites till allting? Slutsats: Det blir allt dyrare på restaurangerna men kvalitén hänger inte med. Men Kokkari är fortfarande favoritplatsen på vår favoritö Samos och vi återvänder säkert nästa år igen. Manna |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Nu har jag varit hemma en dag från att ha varit på Kreta i en vecka. Var i Agia Marina och älskade det. Lite dött såhär i slutet av säsongen men vi var inte där för fest så vi hade en underbar semester ändå.
Nu till maten. Efter en, inte så trevlig, matupplevelse på Samos tidigare i år så testade jag på nytt den grekiska maten, nu på Kreta. Och jag kan säga att jag nu kan förstå att de flesta blivit förvånade när jag skrev om min matupplevelse på Samos. Maten var helt underbar på Kreta! Så som den grekiska maten sägs vara. Ett ställe som blev en favorit var Restaurant Cactus, som ligger precis vid huvudgatan i Agia Marina, nära "Kaffestugan", om någon vet var den ligger. =) Nu ser jag fram emot nästa resa till Grekland och nya matupplevelser. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() För visst är den GOD den grekiska maten. På rätt ställen vill säga. Ett par goda vänner besökte var på Kreta nu helt nyligen och bodde då på en liten ort utanför Rethymnon, Adele. Och där var det visst inte nån vidare god mat på tavernorna. Nu var det i slutet av säsongen också och det kan ha berott på det. Men inne i Rethymnon var det som vanligt väldigt bra mat sa dom.. ![]() //Monica |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Måste bara säga det igen. Ni som gillar bra grekisk mat och fin lugn miljö åk till Folegandros men undvik högsäsong så tror jag att ni inte behöver bli besvikna. Fick ett sms till några för ett par veckor sedan som jag gett en del tips om ön naturligtvis med viss vånda eftersom vi alla är olika med skilda behov. De skrev kort Tack och varför sa du inte att det var så här bra.
![]() Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Vill åter passa på att rekomendera tavernan "Sambía" nere vid busstationen i Rethymno (tvärs över viken om man går i riktning Chania), bättre grekisk mat har jag inte ätit i rethymno. Är sååå glad att vi blev rekomenderade denna pärla. Helt suveränt! ![]() |
![]() |
|
|