![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Förr (inte alls längesen) fanns det torskrom att köpa. Stora korn, underbar sälta, perfekta att mosa i taramosalatan. Hoppas jag får uppleva det igen.... F ö håller jag fullständigt med dig, Eva, mandelpotatis ska det vara. Helst också till alla andra rätter som kräver potatis. Tyvärr har priset nått rent astronomiska höjder här i Stockholm; igår ville min butik ha 38:90 för två kilo !
![]() ![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Mandelpotatis har drababts hårt av svamp i år och det är bara potatisar som odlats på riktigt bra sandjord som klarat sig bra. På Bondens marknad här i Umeå var det en bristvara och den var inte lönsam att odla ekologiskt enligt säljarna där. Den är dyr även här i Norrland nu. Jag köpte en påse på ICA som kom från Piteå och den var perfekt. Vad jag betalade har jag förtränkt. Annars är inlandets potatis bättre här i Västerbotten. Tyvärr är ju torsken tack vare vi människors dumhet starkt utrotningshotad så inom överskådlig tid får vi nog laga taramosalatan av annan fiskrom. Ser att det söderut finns en potatissort som liknar mandel i forman och är lite blå. Den såldes på Hötorgshallen den här veckan och jag har även ätit den på någon konferensmiddag i Stockholm tidgare i höst. Mycket god den också.
Eva |
![]() |
|
|