Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #6  
Gammal 2008-10-29, 19:56
Zanéts avatar
Zanét Zanét är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2005
Ort: Öland/Nea Apollonia
Inlägg: 2 103
Standard Sv: Kokt eller okokt ris till frikadeller?

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
Hallå! I grekiska frikadeller blandar man okokt , rundkorningt ris i smeten. Jag menar giouvarlakia som är jättegoda med citronäggsmet uppepå som ett skum. Receptet finns i "Om Grekland, matrecept"
Kan bara hålla med! I Giovarlakia blandar man i okokt ris i köttfärsen som sedan ska koka sakta tills bullarna är färdiga, cirka 50 - 60 minuter. Det sista man gör är att vispa ägg tillsammans med citronsaft som mycket mycket försiktigt blandas ner i spadet med de kokta köttbullarna. Suveränt gott Googla på "Giovarlakia" och "Avrolemono" (äggcitronsmet)

//Zanét
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT