Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-10-29, 20:56
Zanéts avatar
Zanét Zanét är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2005
Ort: Öland/Nea Apollonia
Inlägg: 2 103
Standard Sv: Kokt eller okokt ris till frikadeller?

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
Hallå! I grekiska frikadeller blandar man okokt , rundkorningt ris i smeten. Jag menar giouvarlakia som är jättegoda med citronäggsmet uppepå som ett skum. Receptet finns i "Om Grekland, matrecept"
Kan bara hålla med! I Giovarlakia blandar man i okokt ris i köttfärsen som sedan ska koka sakta tills bullarna är färdiga, cirka 50 - 60 minuter. Det sista man gör är att vispa ägg tillsammans med citronsaft som mycket mycket försiktigt blandas ner i spadet med de kokta köttbullarna. Suveränt gott Googla på "Giovarlakia" och "Avrolemono" (äggcitronsmet)

//Zanét
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-10-30, 07:54
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Kokt eller okokt ris till frikadeller?

Kokar man frikadellerna i 50-60 min går det naturligtvis att blanda i okokt ris. Svenska frikadeller som normalt är ganska små brukar normalt kokas några få minuter och jag kan inte se någon vinst med en så lång koktid. Jag använder själv korngryn ibland till vissa rätter och kokar då grynen först i en god kryddblandning där även lök får koka med. Nyttig variant för den som vill testa. Passar mycket bra exempelvis till kåldolmar och kållåda med köttfärs samt till zucchinibiffar.

Eva
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 11:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT