![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ett tips från min ex-sambo som är kock, han rengjorde gjutgärnspannan genom att hälla i salt (fin, ej grov) så att botten täcktes, sedan lät han den stå på en varm platta tills saltet missfärgades av smutsen... sedan hällde han bort saltet och brände in pannan med neutral matolja, sist torkade han pannan med en bit hushållspapper.
Saltet drog ut smutsen och ev dålig lukt, tex fisklukt. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Som gammal kock håller jag med Gita ;vanligt finsalt i pannan tills det nästan bränns, sedan smörja in den med lite olja eller margarin och torka ur. Inga konstigheter alls. / JoLo |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ni vet väl att Kockar gör det på spisen !!
Kockar älskar lammkött och kallskänkor älskar vilt!! /JoLo |
![]() |
|
|