Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2009-02-26, 13:29
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Vän i köket

Citat:
Ursprungligen postat av UlfWiman Visa inlägg
Henrik hallå.
Men, jämför detta med att gå på krogen och äta en bit oxfilé med tillbehör (245.-).
Jag tror min lunch/middag var minst lika god och billigare. Det enda "aber" var att jag fick tillaga maten själv och diska efter mig. Behövde inte åka taxi hem så där sparade jag en slant till.
Ur verkligheten.
Uffe
Du Ulf.. det går precis lika bra med hemmalagad mat. Ofta blir den tom godare än restaurangmat. Då kan man ju sätta sin egen kryddning på den. Och inte behövs det några dyra ingredienser för att få till god mat. Om man använder mycket grönsaker i maten, som jag gärna gör, då blir det faktiskt väldigt billigt. Man får hålla sig till säsongens grönsaker då förstås.

Må gott med din egen goda hemmalagade mat..

//Monica S
Svara med citat
  #2  
Gammal 2009-02-26, 21:58
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Vän i köket

Fritösen är hårdtestad!
Jag vart sugen på något och det fanns inget i skafferiet.
Alltså kollade kylen, massor med potatis (päro).
Varför inte göra pommes.
Sagt och gjort.
0,5 kg potatis delad i 4 delar och avrunnen, torkad.
Rakt ner i fritösen 6 min på 160° vila en stund och sedan 190° i 2 minuter.
-Resultat?
Mmmmmm!

Uffe
Svara med citat
  #3  
Gammal 2009-02-26, 22:25
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Vän i köket

Det låter smarrigt med nyfriterad potatis... mums..
Själv gör jag alltid min klyftpotatis i ugnen. Äger ingen fritös. Först några minuter i mikron för att snabbt få den genomvarm. Sen in i ugnen. Olivolja på förstås. Har ofta även klyftad rödlök med i den och finhackad vitlök. Ibland även morötter. Sommar o höst ofta zuchini med i den också. Egentligen precis de grönsaker jag vill ha för tillfället.. och kryddning..
Svara med citat
  #4  
Gammal 2009-02-26, 23:11
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Vän i köket

Det är smarrigt det med Monica
Det var bara att jag inte kunde hålla mig
och lite sugen.
Något jag vill lära mig är indiska lökbollar.

Uffe
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT