Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #7  
Gammal 2005-09-04, 19:23
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Hur ofta..

Olivolja, grekiska kryddor, får och getost används ofta i det här köket men även en del annat från medelhavsköket. Mycket kanel i kötträtter, ofta zuccini i olika varianter. Citron till kyckling samt till levergrytan. Nu när bondens marknad finns i stan varje helg inhandlas mycket grönsaker och rätterna får ibland inspiration av det grekiska köket..

Röda linser, vita bönor etc är också favoriter samt mycket röd och gul lök samt naturligtvis grekiska oliver.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT