Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2005-10-01, 10:57
karinafps avatar
karinafp karinafp är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Handen
Inlägg: 3 217
Standard Sv: Timjan och Oregano

Citat:
Ursprungligen postat av Riitta
Läste i min nya kokbok att i Grekland använder man timjan och oregano ofta tillsammans i maträtter.
Nu undrar jag ifall någon brukar göra så? Och hur blir det då?
Det blir bara bra! Jag brukar blanda betydligt fler kryddor än så. I köttgrytor tar jag t ex både vitlök, kanel. oregano, basilika, timjan och rosmarin. Ibland även mejram, spiskummin och salvia eller vad som råkar finnas hemma. Var inte rädd för att blanda kryddor!

Ett kanonrecept på klyftpotatis:

Borsta potatisarna väl, skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Eller skala potatisarna först, om du föredrar det.
Ringla över en god olivolja. Krydda med oregano, basilika, timjan, rosmarin och havssalt. Blanda väl. In i ugnen i 225 grader ca 40 minuter. Rör om då och då. Passar utmärkt till en grillad köttbit och ett gott rödvin.

Eller också delar jag bara potatisarna i halvor och lägger dem i en ugnsform med snittsidan upp, penslar ovansidan med olivolja och strör över kryddorna och bakar potatishalvorna. Då tar det litet längre tid i ugnen, och kanske du behöver sänka värmen till 200 grader, det beror litet på hur din ugn fungerar.

Karin
som blev hungrig...

Senast redigerad av karinafp den 2005-10-01 klockan 11:16.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT