![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag brukar också göra briam med grönsaker lite då och då
![]() ![]() Riitta ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Nu vet jag vad jag ska bjuda på imorgonkväll när min dotter (som nästan är lika Greklandstokig som jag) kommer hem, innan vi tidigt på fredag åker vidare upp till Stockholm till yngsta dottern. Kan ju inte bli bättre att starta en helg uppe i huvudstaden med en grekisk rätt i magen.
![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Briam är en av mina absoluta greklandsfavoriträtter och ofta lagar jag den efter ett gammalt grekiskt recept som jag modifierat en del vad gäller mängden olja. På hösten när det finns nyskördade ekologiska grönsaker på bondens marknad blir briamen som bäst men naturligtvis fungerar det även med de importerade som vi har i grönsaksdiskarna nu. Att toppa med får eller getost som Monica skriver blir underbart gott.
Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Veldig godt for en vegetarianer som meg. Jeg spiser det ofte i Grekland og lager det også ganske ofte her hjemme. Mmmmmmmm, mums, men det smaker jo aller best på Kalymnos!!
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
och jättegott blir det med en bit fetaost till, gärna med lite olivolja och oregano på!
![]() |
![]() |
|
|