![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Tack för era svar
Har "gogglat" ämnet och känner mig lugnad. Min kanna o krus är vita med olivkvist på, ha,ha. Det skrivs att starka färger skulle kunna innehålla mera bly. Samt att man inte ska förvara vätska i objektet.Men stackars familjen som blev blyförgiftade och deras gods var en blå kanna inköpt på Santorini 2005. Jag kan nog lungt äta en grekisk sallad och skåla med Retsina någon av dessa ljumna sommarkvällar ![]() Snart är jag på Kreta igen, kan passa på att höra mig för. Ha det gott alla !!!
|
|
#2
|
|||
|
|||
|
Tur mina blåa muggar fått stå i skåpet som grekprydnad annars hade kanske jag sett ut så här
mest hela dagarna...haahaa...
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Jag använder ingen grekisk keramik till att förvara mat i. Har aldrig gjort det för på 80 och 90-talet pratades det mycket om risken för blyförgiftning. Det användes i glasysren och speciellt varnades det för de mörka blå färgerna. Min grekiska keramik är bara för ögonfröjd även om det som görs idag antagligen är blyfritt. Talade med en grekisk keramiker på Sifnos och han uppgav att all deras keramik var blyfri.
Eva |
![]() |
|
|