Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #15  
Gammal 2010-07-28, 22:34
Mariannes avatar
Marianne Marianne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Danmark
Inlägg: 2 498
Standard Sv: Rysansvärda bjudviner

Citat:
Ursprungligen postat av Admirala Visa inlägg
En rødvins temperatur skal aldri være over 18 grader, og det gjelder for de edleste druene. En billig/enkel rødvin skal ha rundt 15 grader. Om bare grekere (og andre) kunne lært seg det!!!!
Ja, så är det ju! (Linket till tabellen din är bra och läsvärd!)
Har de inte tempererat vinet ber vi om en kylare. När vi har beställt ett gott vin och ser fram emot det, känns det bara fel att dricka det till grekisk rumstemperatur. En kylare vid bordet förbättrar temperaturen medan vi väntar på huvudrätten och vinet vinner enormt på det!



Gott vin med kylare bredvid bordet på senaste semestern - en kväll det skulle vara lite extra. Ingen tittar konstigt på oss när vi ber om en kylare till rödvinet om det närmar sig 25-30 grader. Möjligen ser de lite stressade ut i jakten på en kylare, men tittar konstigt, det har vi faktiskt inte upplevt.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT