![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Tack alla söta!
![]() ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Du säger ju inget om du vill att maten ska vara svensk eller grekisk. Men själv hade jag satsat på nordiska smaker.
Vill du göra det enkelt men underbart, laga en härlig renskavsgryta med kantareller. Servera med puré av mandelpotatis eller bara pressad mandelpotatis. Jag skulle gjort så här: Bryn renskavet på hög värme, salta och peppra. Hacka och bryn lök och lite vitlök tillsammans med kantarellerna. Blanda samman, häll på grädde efter smak, krydda med lite timjan om du gillar det, en klick messmör i är gott eller en skvätt vitt vin eller portvin. Servera med potatisen och färska eller rårörda lingon. En knäckig äppelpaj med vaniljsås är ju riktigt gott efter.... ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Smaka av efter ett tag och tillsätt salt och mer kryddor om det behövs. Du kan ta basilka på slutet av koktiden som kanske är en timme beroende på köttets kvalité och grytbitarnas storlek. Kan behövas mer greker vill ha mört kött. I Vår Kokbok finns många bra recept som är tydliga och där finns koktiderna alltid angivna. Strö över grovhackad färsk persilja vid serveringen. Gott till är ris, potatis eller kanske hasselbackpotatis. Lycka till oavsett vad du lagar. Jag ska leta fram ett gott och lättlagat äppelkakerecept med nötter till i kväll som alltid brukar göra succé. Min lammfärspaj som finns på Kalimera under recept brukar också vara populär. Den kan du laga med vanlig nötfärs det blir också bra. Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Lax på saltbädd i ugn. Finns inget enklare. Häll ett lager grovsalt i botten av en ungsfast form. Ovanpå lägger du en laxbit med skinnsidan nedåt. En liten näve krossad rosépeppar på toppen (inget salt). Ugnsbaka i 200-225 grader i 20 minuter.
Servera med kokt potatis och en smarrig sås på Crème fraîche eller gräddfil med smarriga färska örtkryddor, röd fiskrom lite senap och majonnäs. En riktigt god äppelpaj till efterrätt. |
![]() |
|
|