Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-02-09, 20:20
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: 2 flugor i en smäll!

Köttet är kanske redan tillagat men så här gör jag gärna med liknande bit kött.

1 kg fransyska el dyl skuret i grytbitar
1 burk krossade tomater
4-5 dl rött vin
3-4 vitlöksklyftor , grovt hackat
2 gula lökar, grovt hackat
2 kanelstänger
2 lagerblad
Färsk timjan i kruka (använd allt)
svartpeppar
havssalt
1 tsk chilipuré (koncentrerad)
1 köttbuljongtärning
olivolja

bryn köttet i olivolja, salta peppra efter smak, fräs ned lök, vitlök, kanel, lagerblad, chilipuré samt de färska kryddorna. Slå på krossade tomater och vin. Låt koka läääääänge (1,5 timme ca eller till köttet faller i bitar) och smaka av, späd eventuellt med lite vatten eller en skvätt vin om det kokar ihop för mycket. Servera med klyftisar ungsbakade med olivolja och havssalt.

kali orexi
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-02-09, 20:21
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: 2 flugor i en smäll!

Citat:
Ursprungligen postat av litentuva Visa inlägg

Färsk timjan i kruka (använd allt)
hehehe, inte krukan dock
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-02-21, 13:33
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 508
Standard Sv: 2 flugor i en smäll!

Tack! Det är alltid roligt med nya recept!
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT