![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag tror att de flesta nog vet ungefär vad "äkta" grekisk husmanskost och festmat är. Men för att återknyta till Eriks fråga som ju är 'rätt' intressant - så kan man väl snarare fundera på vad "turistmat" egentligen är. Själv har jag två känslor som på ett sätt tycks motsäga varandra: Å ena sidan en föreställning att turistmat är sterotypiserad, förenklad och snabblagad på halvfabrikat, för att så snabbt och billigt som möjligt tillfredställa okunniga turisters förutfattade meningar om vad grekisk mat är. Å andra sidan säger erfarenheten ofta motsatsen, dvs att när jag ätit i Grekland, både på turistiskt inriktade tavernor och på mer familjära (eller vilket ord jag nu ska välja) så tror jag att jag många gånger har fått mat som lagats på traditionellt vis och med utmärkta råvaror. Frågan är hur utbredd den så kallade turistmaten är? Och hur vet man egentligen att det är sådan som serveras/inte serveras??? |
|
|