![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag säger Folegandros. En vecka på Fata Morgana kanske kan få honom på andra tankar. För maten, utsikten, de vackra husen och torgen i Chora samt alla underbara människor.
Eva |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tänk dig noga för
![]() Somliga förslag ovan är väldigt Hardcore Grekland. Som någon nämnde också så bör man välja något lite lättare ( Inte rågrekiskt) Ska man konverteras från franska rivieran så ska man välja ett resmål som är bra men ändå grekiskt men som kanske inte avviker så mycket från franska rivieran. Jag föreslår att du tittar på Mykonos stad, Parga, Skiathos stad eller Rethymno på Kreta. Korfu stad har jag inte varit på än själv men det kanske också passar. Chania är min favorit, men jag tror att Rethymno är mer lagom att börja med för en som ska skolas om. Jag vet att det klankas mycket på Mykonos men det behöver inte vara så dyrt. Maten är precis lika Grekisk o god om man inte väljer ställen med internationell prägel. Går man bara hundratalet meter bort så är det lika typiskt grekiskt som nån annanstans. Fira/Imerovigli på Santorini kan också vara ett bra val för att vändas om, om man undviker värsta högsäsongen. Sambons syster o svågern som är Greklandsnoviser var väldigt nöjda med Fira i alla fall. Föväntar sig din far något i stil med Negresco i Nice så rekommendar jag 5-stjärniga Alimounda Mare på Karpathos. Vi kom hem därifrån i går och det är ovanligt hög standard för att vara i Grekland. Om klass är viktigt för din far så titta på Elounda. Själv tror jag känslan av Grekland är bättre om man går ner en nivå på sina krav. Maten tror jag är bra nästan överallt faktiskt. Lycka till med hjärntvätten ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ricky vad är rågrekiskt? Är det ett ställe med hårda sängar? Grekland när det är som bäst eller en turistanpassad charterort?
Eva |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det som jag syftade på är att en lite mer "lagom" ort som ändå är någorlunda utbyggd och något turistanpassad passar bättre för en som ska omvändas. Som exempel så ta den mat som jag o min sambo beställer idag när vi är i Grekland. Jag hade förmodligen spytt eller iaf rynkat på näsan om jag fått den mat de första gångerna jag var i Grekland. Det tar lite tid att vänja sig. Vi har t.ex. inte beställt pommes eller ens souvlaki de senaste 15 resorna. Vi beställer rätter Gavros, insaltad fisk, chorta, Barbouni, get, Imam, lever, Briam, Galaktoboureki, bläckfisk rå marinerad och stekt eller grillad. Man kanske inte ska börja med mest orörda och genuina stället för en person som ska lockas över till Grekland från franska rivieran. Jag tycker ändå att jag är en rätt härdad greklandsresenär. Vi satt t.ex och drack ouzo och åt insaltad rå fisk hos taxichaufförens kusin i en liten avlägsen by uppe i bergen för en vecka sedan, men själv gillar jag inte alls ställen som Andros, det är alldeles för dött för mig. Hade min första greklandsrea gått till Andros så hade jag nog aldrig återvänt till Grekland. Jag ber härmed alla Androsälskare om förlåtelse och hoppas de respekterar min åsikt. Ha det bäst ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Men om man nu ska ha något som är så likt franska rivieran som möjligt( vilket jag inte tror var riktigt frågeställarens önskan) då ska man väl inte alls åka till Grekland
![]() ![]() Sök det riktigt genuina Grekland i stället och läs om alla öarna här t v i det blå fältet och leta upp en ö som verkar bra. Eller kanske allra bäst , Peloponessos och trakterna kring Nafplion. Lissi |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Nafplion ja, det är nog ett bra ställe säger jag som aldrig varit där men vill dit!!!
|
![]() |
|
|