![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
I vår serie ”grekiska delikatesser som ser ut som små grisar” har vi nu kommit fram till byn Agiassos på Lesbos, där denna märkliga ost finns att köpa. Osten – som heter Touloumotyri - görs av get- och fårmjölk. Man tar ett get- eller fårskinn och vänder det ut och in och fyller dem med fetaost, sedan syr man ihop skinnet, men lämnar en liten öppning där man fyller på mjölk. Efter sex-sju månader är osten klar att äta. Smakar hur gott som helst!
![]() Är det någon av er som har smakat Touloumotyri? Läs om den fina byn Agiassos där osten tillverkas. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Hade förmånen att få smaka den 2014. Gubben vägrade, tyckte den såg "mysko" ut
![]() Catlady, full av längtan efter forna "fria" dagar..... |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Låter suspekt, men är säkert väldigt gott. Som allt annat i Grekland.
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Den är jättegod, men visst, en aning suspekt.
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() ![]() Den är ganska söt till utseendet där den ligger och väntat på kunder. Man lyfter på locket och gröper sedan ut ost. Bara där så där. ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Catlady, som vill tillbaka SNART...... |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Här är en bild på det mycket trevliga hotellet. |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Restaurangerna nere i hamnen var genomgående mycket bra, framför allt "gamla gubbens" fiskrestaurang. Tredjen in från hamnen tror jag det var, heter/hette Mistral tror jag. Fisken var så färsk att den "sprattlade" ner på grillen
![]() ![]() Hade turen att få gavelrummet högst upp till vänster på din bild, vilken utsikt! Dessutom fanns ytterligare en bonus, så många fina, snälla och klapp/knävänliga katter ![]() Catlady, som saknar....... |
![]() |
|
|