![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kul det här med så olika dryckesvanor vi har. Hos oss har vi delat upp det så när vi är i Grekland att Birgit ALDRIG dricker ouzo, vare sig före, till eller efter maten. Hon föredrar rödtjut eller retsina. Själv dricker jag i Grekland gärna ouzo. Men endast som rubriken på tråden säger, "som måltidsdryck". Inte före maten, inte efter maten, utan enbart till maten. Eller tillsammans med småplock som ouzo-meze.
Och då vill jag ha min ouzo "sketo", d v s helt ren utan inblandning av vare sig is eller vatten. Däremot beställer jag alltid in en stor flaska vatten till varje måltid att drickas separat i ett eget glas. Jag dricker alltid mycket till maten, och det vore inte så kul om det då var enbart ouzo som jag drack. Att dricka ouzo på det sättet, små sippar ren ouzo till maten kombinerat med mycket rent vatten separat tycker jag är jättegott. Däremot gillar jag inte alls ouzo som drink utblandat med vatten och is. Masse som nyligen klämt det sista av en flaska Barbayianni som dottern köpt hem åt mig vid sin senaste Pargaresa i somras |
![]() |
|
|