![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Sen kanske också en liten anledning är att en Grekisk sallad inte ska täckas med oliver... det brukar vara olika på ställen men en vanlig sallad ska inte ha jätte mycket oliver... bara några stycken.. 7-10 st
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
7-10 är ju bra. När man får 2-3 så vill man ha mer
![]() Riitta ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag diskuterade lite oliver med han som serverar på mitt andra hem (alltså på ett hotell här i Sverige)
Enligt honom så var det helt onödigt att bära ut oliver till gästerna för de fick 9 gånger av 10 slänga bort dem efter att gästen ätit klart. Det var till och med så att svamp fungerade bättre vilket jag har svårt att förstå, svamp ska man väl använda då man tvättar bil och numera kör man ju oftast automattvätt. Troligen slår detta igenom även i grekland vilket gör att de inte serverar sådant som inte gästerna äter. Mvh Janérik Senast redigerad av Janérik den 2006-07-02 klockan 21:53. Anledning: Glömde visst hälften |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Äter jag på någon annan restaurang än Grekisk här i Sverige och får oliver så äter inte jag upp dom heller, för det är aldrig annat än plaskiga smaklösa Spanska (för det mesta) oliver
![]() Riitta ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Kan det vara därför som jag bara gillar oliver i Grekland? Har trott att det hade med atmosfären att göra, att det var något "man skall göra" i Grekland men som inte fungerar hemma och nästan känt mig lite löjlig. Äter dem med god aptiti i Grekland men tycker inte om oliver hemma.
// Helén Senast redigerad av Hellen den 2006-07-02 klockan 22:08. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Hellen - köp Kalamataoliverna i plåtburk, finns bl a på Ica. Då får du rätt Greklandssmak!
|
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PROTEST !! Visserligen är plåtburksoliver goda men de som finns att tillgå i lösvikt på "invandrarbutik" är bra mycket godare !!! Hasse ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
varför tror ni jag "heter" Oliven? *ler*
![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Allvarligt talat, någon som vet var jag kan hitta dem i lösvikt? // Helén |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Alexandras i Saluhallen har ju oliver, men om det är Kalamata vet jag inte.
|
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#14
|
||||
|
||||
![]()
Det beror väl mycket på vilken taverna man äter på också eller har jag fel?Jag har aldrig fått för lite oliver och då oftast så äter jag på ställen med väldigt få turister så klart.
en som älskar grekiska oliver ![]() ![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Malin |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Har du köpt Kalamata oliver här hemma?
Riitta ![]() |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Tack, de skall inhandlas!
// Helén |
#18
|
||||
|
||||
![]() Citat:
På samma restaurang kan för övrigt nämnas att de brukar servera Moussaka som dagens nu som då. Första gången blev jag naturligtvis glad då jag såg att detta skulle vara dagens. Visst var det gott men inte fasen var det Moussaka. Jag kommenterade detta till dem och efter det så heter inte deras Moussaka längre Moussaka, nu heter den Edens Moussaka och då kan man ju inte klaga på det heller. God är den ändå fortfarande. Mvh Janérik (som nästan halkade utanför tråden nu) |
![]() |
|
|