Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-07-08, 17:41
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Kapris

Nu har jag suttit en bra stund och läst på den sidan. Och det verkar som att det är två olika metoder att konservera kaprisen som kanske inte ska blandas. Det ser ut som insaltat, ELLER vinägerlag gäller! Fast jag hade nog testat i alla fall... Och så verkar det som att man ska ha mer vinäger än jag föreslog.

Jag ska i alla fall köpa en sådan burk i Sept och testa. Det brukar stå sådana överst på charkdisken i den lilla Super-Marketen i hamnen på Tinos nämligen...

Och så ska jag försöka få med mig en stickling, eller frö, av en kaprisbuske hem! Och av ett olivträd också. De två ska tydligen tåla ung. lika mycket klimatmässigt, och ska förhoppningsvis trivas tillsammans på min inglasade balkong. De lär bägge tåla temperaturer även under nollan... Så i fantasin ser jag mig skörda både oliver och kapris här hemma om några år...

Dvs om katterna låter bli plantorna... Jag har hyfsat "gröna fingrar" men några katter har tidigare lyckats "mörda" alla mina växter... Men mina två busar idag kommer att stifta en närmare bekantskap med vattensprutan om de inte låter bli min grekväxter...

Peter
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-07-08, 20:00
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Kapris

Citat:
Ursprungligen postat av Peter
det verkar som att det är två olika metoder att konservera kaprisen som kanske inte ska blandas. Det ser ut som insaltat, ELLER vinägerlag gäller!
Jag tror det gäller all inläggning att antingen lägger man in i en saltlag eller i något annat, till exempel vinäger. Att blanda de två låter inte det minsta gott! Inläggning i ättika och saltlag är däremot ganska vanligt.

Mitt förslag eldo, är att du tar ut kaprisen ur petflaskan och lägger den i en glasburk. Sedan häller du lite vatten i petflaskan och skakar om så att du kan hälla saltvattnet i en kastrull, tillsätt eventuellt mer vatten och lite mer salt (ungefär ½ tsk till ½ liter vatten skulle jag ha tagit) och koka upp. När det har svalnat häller du det över kaprisen, det bör vara så mycket att det täcker. Stäng ordentligt och förvara svalt så håller det sig säkert länge.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-07-09, 11:55
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: Kapris

Den del av tråden som handlade om katter är flyttad till Kafé K.

inkfish/moderator
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT