![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Nu har jag suttit en bra stund och läst på den sidan. Och det verkar som att det är två olika metoder att konservera kaprisen som kanske inte ska blandas. Det ser ut som insaltat, ELLER vinägerlag gäller! Fast jag hade nog testat i alla fall...
![]() Jag ska i alla fall köpa en sådan burk i Sept och testa. Det brukar stå sådana överst på charkdisken i den lilla Super-Marketen i hamnen på Tinos nämligen... ![]() Och så ska jag försöka få med mig en stickling, eller frö, av en kaprisbuske hem! Och av ett olivträd också. De två ska tydligen tåla ung. lika mycket klimatmässigt, och ska förhoppningsvis trivas tillsammans på min inglasade balkong. De lär bägge tåla temperaturer även under nollan... Så i fantasin ser jag mig skörda både oliver och kapris här hemma om några år... ![]() ![]() Dvs om katterna låter bli plantorna... Jag har hyfsat "gröna fingrar" men några katter har tidigare lyckats "mörda" alla mina växter... Men mina två busar idag kommer att stifta en närmare bekantskap med vattensprutan om de inte låter bli min grekväxter... ![]() ![]() Peter |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mitt förslag eldo, är att du tar ut kaprisen ur petflaskan och lägger den i en glasburk. Sedan häller du lite vatten i petflaskan och skakar om så att du kan hälla saltvattnet i en kastrull, tillsätt eventuellt mer vatten och lite mer salt (ungefär ½ tsk till ½ liter vatten skulle jag ha tagit) och koka upp. När det har svalnat häller du det över kaprisen, det bör vara så mycket att det täcker. Stäng ordentligt och förvara svalt så håller det sig säkert länge. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Den del av tråden som handlade om katter är flyttad till Kafé K.
inkfish/moderator |
![]() |
|
|