![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Helt rätt enligt min mening som Frappe och Eva L skriver. 1 liter vatten och en halv dl salt ger rätt sälta! Exakt samma saltlake som jag har till lagen när jag ska röka Ål och andra fiskar. Vid denna sälta brukar en potatis eller ett ägg börja flyta!
Jag köper ofta Fontanas färdigförpackade ost på Coop här i stan. Smakar hur gott som helst. Finns i get eller fårmodell! Kan rekommenderas om man inte får tag på hel bit av gott märke! MVH OstYeasou
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Yepp!!! Nu börjar det så snart komma till vår lag!!! Vi äro emellertid förtjusta i salt och därav bringa vi lagen en styrka på en liter vatten samt en deciliter grovt salt!!! Kunna förvisso för endel synas väl salt!!!
Men, salta efter behag!!! Arne (Som enligt Hustrun ävenså salta osmakat på stekt salt sill) |
![]() |
|
|