![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Sen var det nåt som gjorde att man inte skulle äta för många av dem, men det har jag naturligtvis glömt!!!
![]() ![]() Karin som för säkerhets skull undviker dem helt... ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Enligt ICA Förlagets Exotiska frukter och grönsaker:Så snart de gröna frukterna ändrat färg till gult,rosarödaktigt eller brunt kan de skördas.Efter skördenmåste de eftermogna ca 1 vecka. Har en lätt avförande verkan.Ät inte så många på en gång.Smak:Lätt syrlig,ungefär som päron,ofta fadd.De små kärnorna äter man också.Ta aldrig i dem med bara händer,de små taggarna framkallar infektioner som det kan ta månader att bli av med.Rista skalet med en kniv och dra av det.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Annars är frukterna goda. Har blivit bjuden på sådan på Kalymnos. Chras |
#5
|
||||
|
||||
![]()
De gånger jag smakat kaktusfikon har den fadda smaken varit ganska påtaglig men som med så mycket annan frukt varierar det säkert. Längs calderan på vandring från Fira till Oia erbjuder flera av ställena kaktusjuice för en dyr penning. Har inte provat den pga det höga priset.
Eva |
![]() |
|
|